δήμος-ιωαννίνων-tι-θέση-παίρνουν-οι-παρ-1246012
ΔΗΜΟΙ | 12.10.2023 | 16:35

Δήμος Ιωαννίνων: Tι θέση παίρνουν οι παρατάξεις για τον δεύτερο γύρο

Ακούστε το άρθρο
Προσθήκη του aftodioikisi.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Το δίδυμο που είχε τις περισσότερες πιθανότητες να βρεθεί στο δεύτερο γύρο των εκλογών του δήμου Ιωαννιτών, αυτό του Θωμά Μπέγκα και του Δημήτρη Παπαγεωργίου, επιβεβαίωσε τα προγνωστικά και θα βρεθεί αντιμέτωπο την ερχόμενη Κυριακή οπότε και θα αναδειχτεί ο νέος δήμαρχος Ιωαννίνων.

Πρώτος έκοψε το νήμα ο υποψήφιος με την «Ενότητα Πολιτών Νέα Γιάννενα», ο οποίος συγκέντρωσε το 33,87% έναντι 24,05% της «Νέας Εποχής» μια διαφορά που δεν περίμεναν σε κανένα από τα δύο στρατόπεδα.

Τρίτη τερμάτισε η Τ. Καλογιάννη με 17,55% και ακολούθησαν Νίκος Γκόντας με 11,74%, Π. Κολόκας με 5,62%, Όλ. Τσουμάνη με 5,09% και Χρήστος Πατσούρας με 2,08% (έμεινε εκτός νέου δημοτικού συμβουλίου).

Από τις προηγούμενες ημέρες έχει αρχίσει η στρατηγική του δεύτερου γύρου και για τους δύο υποψήφιους δημάρχους, οι οποίοι γνωρίζουν ότι το αποτέλεσμα της Κυριακής δείχνει μεν μια τάση ωστόσο δεν είναι καθοριστικό και μπορεί να ανατραπεί αν η δεξιά δεξαμενή ψηφοφόρων γύρει συντριπτικά υπέρ του ενός ή του άλλου.

Μέχρι αυτήν την στιγμή, καμιά από τις τρεις παρατάξεις που ανήκουν στο τόξο της ΝΔ ( Καλογιάννη, Γκόντας, Κολόκας) , δεν έχει κάνει κάποια ανακοίνωση εάν στηρίξει μια από τις δύο υποψηφιότητες από την στιγμή που και οι δύο προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ. Ενώ, Λαική Συσπείρωση προτρέπει λευκό ή άκυρο.