Δήμος Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας: «Καταιγίδα» παραιτήσεων δημοτικών συμβούλων

Mαζική φυγή «πρωτοκλασσάτων» στελεχών από την διοίκηση του Άρη Βασιλόπουλου, στο δήμο Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνας εκδηλώνεται το τελευταίο διάστημα.

Συγκεκριμένα τις παραιτήσεις τους τόσο από τα αξιώματα τα οποία κατείχαν, όσο και από το Δημοτικό Συμβούλιο, υπέβαλαν τέσσερις (4) δημοτικοί σύμβουλοι της Δύναμης Πολιτών: οι Γιώργος Πάνος, πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Μιχάλης Λάλος, αντιδήμαρχος Οικονομικών, Βαγγέλης Κουμαριανός και Αρσένης Πρελορέντζος. Την παραίτησή της από τη θέση της αντιδημάρχου κατέθεσε και η Ευτυχία Παπαλουκά, η οποία ωστόσο παραμένει δημοτική σύμβουλος της ΔΠ.

Επιστολές με την οποία αιτιολογούν την παραίτησή τους από δημοτικοί σύμβουλοι δημοσιοποίησαν σήμερα ο πρώην αντιδήμαρχος και πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Ν. Φιλαδέλφειας – Ν. Χαλκηδόνας, Βαγγέλης Κουμαριανός και ο Αρσένης Πρελορέντζος.

Η επιστολή του Β. Κουμαριανού

Με την παρούσα επιστολή ενημερώνω ότι από την Παρασκευή 07-09-2018 παραιτήθηκα από τη θέση δημοτικού συμβούλου.

Ευχαριστώ τους συνδημότες και τις συνδημότισσες που με εμπιστεύτηκαν με την ψήφο τους και με στήριξαν στο κοινό έργο μας. Ευχαριστώ τα μέλη της Δύναμης Πολιτών, τους δημοτικούς συμβούλους και το Δήμαρχο για
τις μάχες αρχών που δώσαμε και για τη συνεργασία στον διαρκή αγώνα της βελτίωσης της καθημερινότητας στην πόλη.

Δυστυχώς, η πορεία που έχει επιλέξει η διοίκηση Βασιλόπουλου δεν μου επιτρέπει να συνεχίσω τη συμπόρευσή μου. Η απουσία πολιτικής πυξίδας και η πίεση των επερχόμενων εκλογών καταλήγουν στο να μη θίγουμε τα κακώς κείμενα και να δικαιολογούμε τα αδικαιολόγητα. Για τους λόγους αυτούς, προκύπτουν ζητήματα ηθικής και πολιτικής τάξης που δε μπορώ να παρακάμψω και με εξαναγκάζουν σε παραίτηση.

Εξ αρχής, οι επιδιώξεις μου ήταν να συμβάλω σε μία κοινή προσπάθεια για την υπεράσπιση των αναγκών των συμπολιτών μας και όχι η προβολή και η ανάδειξη σε αξιώματα. Για τους λόγους αυτούς, παραχωρώ τη θέση
μου στην παράταξη της πλειοψηφίας.

Με εκτίμηση,

Βαγγέλης Κουμαριανός

Η επιστολή του Α. Πρελορέντζου

Με την παρούσα ανοιχτή επιστολή θα ήθελα να γνωστοποιήσω την παραίτησή μου από την θέση του δημοτικού συμβούλου. Η έδρα μου, όπως ορίζει ο ηθικός μου κώδικας, ανήκει στην δημοτική παράταξη «Δύναμη Πολιτών» με την οποία εκλέχθηκα. Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους δημότες και δημότισσες που με τίμησαν και με εμπιστεύτηκαν με την ψήφο τους στις δημοτικές εκλογές του 2014. Πάλεψα με όλες μου τις δυνάμεις για να ανταποκριθώ στα καθήκοντα που μου δώσατε όλοι εσείς το δικαίωμα να αναλάβω. Σχετικά με τους λόγους της παραίτησής μου θα ήθελα να αναφέρω μόνο τα κάτωθι:

Όταν η παθητικότητα διαπερνάει κάθε πλευρά/πτυχή της ζωής ενός πολιτικού οργανισμού/παράταξης τότε δεν μιλάμε απλά για πολιτική αδράνεια αλλά για κάτι άλλο. Υπάρχει κάτι διαφορετικό, κάτι πολύ πιο βαθύ που μας «λερώνει». Απαραίτητη προϋπόθεση για να αντισταθεί κάποιος στον μαγνητισμό που του ασκεί η εξουσία είναι η ύπαρξη ισχυρών ιδεολογικών και ηθικών πόλων καθότι η αδυναμία αυτών οδηγεί στο να θαμπωθεί κάποιος από αυτήν και να αλλοτριωθεί.

Με σεβασμό,

Αρσένιος Γεώργιος Πρελορέντζος

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΔΗΜΟΣ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ – ΧΑΛΚΗΔΟΝΑΣ, ΠΑΡΑΙΤΗΣΕΙΣ, ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!