δήμος-έβαλε-παλαιστινιακή-σημαία-στο-1585803
ΔΗΜΟΙ | 15.05.2026 | 16:16

Δήμος έβαλε παλαιστινιακή σημαία στο Δημαρχείο μετά από πρόσκληση πρεσβείας

Στην έπαρση της Παλαιστινιακής σημαίας προχώρησε ο δήμος Νέας Σμύρνης στο κτίριο του δημαρχείου σε μια κίνηση απόδοσης τιμής στην 78ης επετείου της Νάκμπα όπως γίνεται σε πολλούς Δήμους της χώρας κατόπιν πρόσκλησης της Πρεσβείας της Παλαιστίνης.
Αναλυτικά η ανακοίνωση:
Η Παλαιστινιακή σημαία κυματίζει σήμερα 15 Μαΐου στο Δημαρχείο της Νέας Σμύρνης σε μία συμβολική κίνηση για να τιμηθεί η ημέρα της 78ης επετείου της Νάκμπα όπως γίνεται σε πολλούς Δήμους της χώρας κατόπιν πρόσκλησης της Πρεσβείας της Παλαιστίνης.
Οι Παλαιστίνιοι σε όλο τον κόσμο τιμούν την ημέρα της Νάκμπα ή της «καταστροφής» στις 15 Μαΐου, μνημονεύοντας τα γεγονότα που έλαβαν χώρα πριν από 78 χρόνια, όταν 15.000 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν, 531 χωριά καταστράφηκαν ολοσχερώς και 750.000 άνθρωποι εκτοπίστηκαν βίαια από την πατρογονική γη τους.
Η ύψωση της Παλαιστινιακής σημαίας είναι επιπλέον κίνηση αλληλεγγύης με την Παλαιστινιακή κοινότητα στην Ελλάδα και τον Παλαιστινιακό λαό, τόσο σε παγκόσμιο όσο και σε τοπικό επίπεδο, ιδίως την στιγμή που συνεχίζεται η ανθρωπιστική κρίση και η γενοκτονία στη Γάζα.
Υπενθυμίζεται ότι η Δημοτική Αρχή της Νέας Σμύρνης διατηρεί άρρηκτους δεσμούς φιλίας και αλληλεγγύης με την Παλαιστινιακή αρχή στην Ελλάδα, η οποία επισφραγίστηκε με την αδελφοποίηση της πόλης με την Παλαιστινιακή πόλη Ναμπλούς πριν από δύο χρόνια.