Δήμος Αθηναίων -Χρυσή Αυγή: Προσπάθεια διάσωσης Βουλγαράκη μετά την αποκάλυψη (έγγραφα)

Την ψήφο του Γιώργου Βουλγαράκη για την «Χρυσή Αυγή» άλλαξαν μία ημέρα μετά το δημοσίευμα της aftodioikisi.gr, στο δήμο Αθηναίων. Συγκεκριμένα, ενώ στην ημερησία διάταξη της επόμενης μέρας του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αθηναίων που στάλθηκε την Τετάρτη 12/2, ο κ. Βουλγαράκης εμφανίζεται να ψηφίζει κατά του ψηφίσματος για το νεοναζιστικό μόρφωμα, μερικές ώρες μετά το δημοσίευμα της ιστοσελίδας την Πέμπτη 13/2, ο δήμος έστειλε ΟΡΘΗ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ στην οποία ο πρώην υπουργός εμφανίζεται να απέχει της ψηφοφορίας!

H ημερησία διάταξη της επόμενης μέρας του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αθηναίων που στάλθηκε την Τετάρτη 12/2

H ημερησία διάταξη της επόμενης μέρας του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αθηναίων που στάλθηκε την Πέμπτη 13/2, λίγες ώρες μετά το δημοσίευμα της aftodioikisi.gr:

Όπως τονίζουν στην aftodioikisi.gr, έμπειροι αιρετοί του δήμου Αθηναίων, με δεδομένο ότι οι πρακτικογράφοι του δημοτικού συμβουλίου είναι και πολλοί και έμπειροι, άρα αποκλείεται να έκαναν λάθος, είναι σαφές ότι η διοίκηση Μπακογιάννη, μετά την αποκάλυψη της ιστοσελίδας, επιχειρεί να διασώσει τον Γ. Βουλγαράκη, ο οποίος συνήθως συμπλέει με τον δήμαρχο.

Τι περιλάμβανε το ψήφισμα

Στη φυλακή οι νεοναζί της Χρυσής Αυγής – Όχι στην απαλλακτική εισαγγελική πρόταση

Αυτή την περίοδο η δίκη της Χρυσής Αυγής πλησιάζει προς το τέλος της.

Η απόφαση αυτής της δίκης αφορά τα δημοκρατικά δικαιώματα και τις ελευθερίες όλων μας. Έχουμε το χρέος αλλά και τη δύναμη να τα υπερασπίσουμε. Να βάλουμε τέρμα στη φασιστική απειλή, κλιμακώνοντας την μαζική, ενωτική δράση του αντιφασιστικού κινήματος, των εργαζόμενων και της νεολαίας, όλων των δημοκρατικών πολιτών που απαιτούν 75 χρόνια μετά τον Ολοκαύτωμα: Ποτέ ξανά φασισμός!

Δεκάδες θύματα της ναζιστικής συμμορίας και μάρτυρες των επιθέσεων, αψήφησαν τις απειλές των φασιστών και κατέθεσαν στη δίκη στηρίζοντας τις κατηγορίες και το συντριπτικό αποδεικτικό υλικό σε βάρος της ηγεσίας της Χρυσής Αυγής. Ανάμεσά τους ο πρώην Δήμαρχος Αθήνας και μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου. Γι’ αυτό και αποτελεί πρόκληση η εισαγγελική πρόταση, η οποία προτείνει την αθώωσή της. Αν υιοθετηθεί από το δικαστήριο, θα βρεθούμε ξανά αντιμέτωποι με την ασύδοτη δράση των ταγμάτων εφόδου, «εξοπλισμένων» και με μια χρηματοδότηση οκτώ εκατομμυρίων ευρώ.

Δηλώνουμε ως Δημοτικό Συμβούλιο Αθήνας την απαίτησή μας προς το δικαστήριο να προχωρήσει στην παραδειγματική καταδίκη των δολοφόνων νεοναζί της Χρυσής Αυγής. Όχι μόνο του Ρουπακιά, του δολοφόνου του Παύλου Φύσσα, αλλά ολόκληρης της ηγεσίας που έδινε τις εντολές και εκπαίδευε τα μέλη για να εκτελούν τις επιθέσεις σε βάρος μεταναστών, αντιφασιστών, συνδικαλιστών, αγωνιστών των κινημάτων και της Αριστεράς, δημοκρατικών πολιτών.

Στηρίζουμε τις εκδηλώσεις για την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Ρατσισμού και του Φασισμού, 21 Μάρτη.

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ, ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ, ΔΙΑΣΩΣΗ, ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΟΥΛΓΑΡΑΚΗΣ, PROTEINOMENA


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!