δήμος-ασπροπύργου-εργαζόμενοι-καταγ-278156
ΔΗΜΟΙ | 23.08.2025 | 20:01

Δήμος Ασπροπύργου: Εργαζόμενοι καταγγέλουν επίθεση σε βάρος συναδέλφου τους

Ακούστε το άρθρο
Προσθήκη του aftodioikisi.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ο Σύλλογος Εργαζομένων στους Ο.Τ.Α Ελευσίνας, Ασπρόπυργου & Μάνδρας – Ειδυλλίας,  εξέδωσε ανακοίνωση καταγγελίας για την θρασύδειλη επίθεση σε βάρος εργαζόμενου του Δήμου Ασπροπύργου που συνέβη στις 21 Αυγούστου. Η ανακοίνωση τονίζει ότι τέτοια περιστατικά αποτελούν μέρος μιας ευρύτερης ανησυχητικής καθημερινότητας, με αυξανόμενα εργατικά ατυχήματα και επιθέσεις σε εργαζόμενους σε όλη τη χώρα, ως αποτέλεσμα των υποστελεχωμένων και υποβαθμισμένων δομών των δήμων.

Αναλυτικά η ανακοίνωση

Καταγγέλουμε την θρασύδειλη επίθεση σε βάρος εργαζόμενου του Δήμου Ασπροπύργου την Πέμπτη 21 Αυγούστου. Η επίθεση αυτή δεν ήρθε ως κεραυνός εν αιθρία αφού έχουν περάσει πάνω από τρείς μήνες που οι εργαζόμενοι του δήμου, αλλά και ο ίδιος ο συνάδελφος οδηγός που χτυπήθηκε, είχαν κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου σε σχέση με την ασφάλεια των ίδιων αλλά και των οχημάτων κατα τη διάρκεια των βραδινών δρομολογίων των απορριματοφόρων στην ευρύτερη περιοχή της Γκορυτσάς, όπου πολύ συχνά δέχονται επιθέσεις με πέτρες.

Αυτή είναι η καθημερινότητα για πολλούς συναδέλφους στους δήμους όλης της χώρας, είχε προηγηθεί συμβάν την Τετάρτη στην ίδια περιοχή με τον μικροταυματισμό συναδέλφου συνοδού απορριματοφόρου, το προηγούμενο διάστημα επίθεση σε συναδέλφους στη Νέα Ζωή, η σοβαρή επίθεση σε συνάδελφο στον δήμο της Αθήνας και αναρίθμητα ακόμη συμβάντα σε βάρος εργαζομένων σε όλους τους δήμους.

Η ραγδαία αύξηση των εργατικών ατυχημάτων στους δήμους και η επιδείνωση των συνθηκών δουλειάς χιλιάδων εργαζομένων, είναι αποτέλεσμα των πολιτικών όλων των κυβερνήσεων που έχουν αφήσει υποστελεχωμένους τους δήμους, χωρίς το απαραίτητο προσωπικό με την συντριπτική πλειοψηφία αυτών να είναι συμβασιούχοι, με μισθούς πείνας, με εξοπλισμούς σαράβαλα, με ελλιπή ή ακόμα και ανύπαρκτα μέτρα ατομικής προστασίας, κάνοντας τη δουλειά μας δύσκολη και σε πολλές περιπτώσεις επικίνδυνη.

Οι δήμοι σαν συνέχεια αυτού του αντιιλαϊκού κράτους, έχουν μετατραπεί σε μηχανισμούς είσπραξης ανταποδοτικών για υποβαθμισμένες υπηρεσίες, μηχανισμούς κατάσχεσης λογαριασμών των δημοτών για ανεξόφλητες οφειλές, αδυνατώντας να καλύψουν τις σύγχρονες ανάγκες του λαού. Είναι αυτό το κράτος και η κυβέρνηση της ΝΔ που επιταχύνει το αντιλαϊκό της έργο φέρνοντας αυγουστιάτικα  στη βουλή το επαίσχυντο νομοσχέδιο για το νέο πειθαρχικό δίκαιο των δημόσιων υπαλλήλων. Ένα νομοσχέδιο το οποίο επιδιώκει να διαμορφώσει ένα ακόμα πιο ασφυκτικό και εκφοβιστικό πλαίσιο λειτουργίας και εργασίας των Δημοσίων Υπαλλήλων.

Καλούμε την δημοτική αρχή Ασπροπύργου να λάβει τα απαιτούμενα μέτρα για την ασφαλή εκτέλεση των καθηκόντων μας.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους να σταθούν απέναντι στην πολιτική που τσακίζει τις ζωές μας καθημερινά, να μπούν μπροστά στην διεκδίκηση των όρων και συνθηκών εργασίας που αντιστοιχούν στις ανάγκες μας και μαζικά να συμμετέχουν στην 24ωρη απεργία που προκήρυξε η ΑΔΕΔΥ την Πέμπτη 28 Αυγούστου.

Να μην περάσει η σιγή νεκτροταφείου που προσπαθεί να επιβάλλει η κυβέρνηση με σύμμαχες τις δημοτικές αρχές.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                 Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΑΔΑΜ – ΧΟΝΔΡΟΥ ΕΛΕΝΗ        ΑΤΜΑΤΣΙΔΗΣ ΚΩΣΤΑΣ

Aftodioikisi News

Η aftodioikisi.gr είναι η βασική Διαδικτυακή πύλη για τους ΟΤΑ, το Δημόσιο και την Εργασία στην Ελλάδα, λειτουργώντας από τον Απρίλιο του 2008 ως πηγή έγκυρης και συνεχούς ροής ενημέρωσης με ειδήσεις και θέματα από το χώρο της Αυτοδιοίκησης, της Δημόσιας Διοίκησης, της Εργασίας, της Ασφάλισης αλλά και γενικότερης επικαιρότητας από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Τον Μάιο του 2010, μόλις δύο χρόνια μετά την έναρξη της λειτουργίας της τιμήθηκε με το δημοσιογραφικό Βραβείο Μπότση. Παράλληλα, αποτελεί κόμβο αμφίδρομης επικοινωνίας μεταξύ πολιτικών, αιρετών της Αυτοδιοίκησης αλλά και επιχειρηματιών με τους πολίτες και τους εργαζόμενους στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, ενώ λειτουργεί ως δίαυλος διαδραστικής ενημέρωσης και επικοινωνίας μεταξύ της Περιφέρειας και του Κέντρου. Καθημερινά δέχεται εκατοντάδες χιλιάδες επισκέψεις από εργαζόμενους στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, πολιτικούς, αιρετούς της Αυτοδιοίκησης, επιχειρηματίες και, κυρίως, πολίτες που ενδιαφέρονται για τοπικά, εργασιακά, ασφαλιστικά αλλά και για γενικότερα θέματα της επικαιρότητας.