Δήμαρχος Καλαμάτας σε εκπαιδευτικούς: «Στεριώστε το θεσμό των ΚΔΑΠ»

Να στεριώσουν το θεσμό των Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών, προς όφελος των παιδιών από φτωχές οικογένειες, κάλεσε ο Δήμαρχος τους 29 εκπαιδευτικούς, που θα στελεχώσουν τα ΚΔΑΠ του Δήμου Καλαμάτας.

Ο Π. Νίκας καλωσόρισε τους εκπαιδευτικούς, την Πέμπτη 7 Σεπτεμβρίου 2017 και τους ευχήθηκε καλή επιτυχία στο έργο τους, τονίζοντας πως η πρόσληψή τους υπήρξε έντιμη και αξιοκρατική, κατόπιν αξιολόγησης από τριμελή Επιτροπή Διευθυντών του Δήμου και μοριοδότησης. Η εντολή εκ μέρους του προς την Επιτροπή ήταν: αντικειμενικότητα, ισότητα και δικαιοσύνη, γι’ αυτό και ο Δήμαρχος τόνισε προς τους προσληφθέντες πως δεν οφείλουν καμία χάρη σε κανέναν.

Ο Δήμαρχος επεσήμανε προς τους προσληφθέντες ότι «η διατήρηση αυτής της εργασίας εξαρτάται αποκλειστικά από σας. Πρέπει να κρατήσουμε τα παιδιά στα ΚΔΑΠ. Πρέπει να είναι ο δάσκαλος του ΚΔΑΠ κέντρο αναφοράς για τα παιδιά, να έχει αγάπη για τα παιδιά». Ζήτησε δε από τους εκπαιδευτικούς να έχουν καλή συμπεριφορά απέναντι στους γονείς των παιδιών και άριστη συνεργασία με τους εκπαιδευτικούς των σχολείων, όπου θα λειτουργήσουν ΚΔΑΠ κατά τις απογευματινές και βραδινές ώρες. Ανέφερε, επίσης, πως θα ερωτηθούν για την επιλογή προϊσταμένου κάθε ΚΔΑΠ.

Οι προσληφθέντες 29 εκπαιδευτικοί έχουν τις εξής ειδικότητες: Πληροφορικής, Φυσικής, Αγγλικών, Χημικών, Περιβάλλοντος, Θεατρολόγων, Δασκάλων, Φυσικής Αγωγής, Εικαστικών, Μαθηματικών και Μουσικής. Θα απασχολούνται στα αντικείμενά τους τις εργάσιμες ημέρες, μεταξύ των ωρών 17.00 και 21.00.

Τα ΚΔΑΠ του Δήμου Καλαμάτας θα λειτουργήσουν στους κάτωθι σχολικούς χώρους και σε αυτά θα φοιτήσουν περί τα 350 παιδιά:

1ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμάτας, 6ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμάτας, 8ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμάτας, 9ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμάτας, 10ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμάτας, 18ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμάτας, 21ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμάτας, Δημοτικό Σχολείο Ασπροχώματος, Δημοτικό Σχολείο Αρφαρών, Δημοτικό Σχολείο Θουρίας, και Δημοτικό Σχολείο Λαιΐκων.

Η λειτουργία των ΚΔΑΠ εντάσσεται στο πλαίσιο της Δράσης «Εναρμόνιση οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής» σχολικού έτους 2017 – 2018, που χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ.
Σημειώνεται ότι στα ΚΔΑΠ θα απασχοληθούν και 11 άτομα ως βοηθητικό προσωπικό, το οποίο θα προσληφθεί με διαδικασία, που θα πραγματοποιηθεί μέσω ΑΣΕΠ.

Τέλος, θα λειτουργήσει και ένα ΚΔΑΠ για παιδιά με αναπηρία, η δε πρόσληψη του προσωπικού που θα το στελεχώσει βρίσκεται σε εξέλιξη.

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ, ΚΔΑΠ, ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΝΙΚΑΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!