Δ. Χίου σε Βαρβιτσιώτη: Δώστε μας γιατρούς σε πλοία που κάνουν πολύωρα δρομολόγια

Παρουσία γιατρού στα πλοία που εκτελούν δρομολόγια μεγάλης χρονικής διάρκειας ζητά με επιστολή προς τον Υπουργό Ναυτιλίας και Αιγαίου Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Π.Ε.Δ. Βορείου Αιγαίου και δήμαρχος Χίου Πολύδωρος Λαμπρινούδης έπειτα και από αίτημα των κατοίκων των Νησιών καθώς όπως αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Σε τόσο μεγάλα ταξίδια που εξυπηρετούν το σύνολο των Νησιωτών, ανεξαρτήτου ηλικίας και κατάστασης υγείας, συχνά παρατηρούνται περιστατικά που χρειάζονται άμεση ιατρική στήριξη. Πρόσφατα σε δρομολόγιο προς τη Χίο είχαμε και θανατηφόρο περιστατικό.»

Ολόκληρη η επιστολή έχει ως εξής:

«Κύριε Υπουργέ,

Όπως γνωρίζετε η ακτοπλοϊκή σύνδεση των Νησιών μας γίνεται με επιβατικά – οχηματαγωγά πλοία, με διάρκεια ταξιδιού που ποικίλει από Νησί σε Νησί από οχτώ μέχρι και δεκαέξι ώρες. Ο χρόνος δε αυτός δυστυχώς τα τελευταία χρόνια συνεχώς αυξάνεται μια που τα πλοία για λόγους οικονομίας πλέουν με την οικονομικότερη ταχύτητα.

Σε τόσο μεγάλα ταξίδια που εξυπηρετούν το σύνολο των Νησιωτών, ανεξαρτήτου ηλικίας και κατάστασης υγείας, συχνά παρατηρούνται περιστατικά που χρειάζονται άμεση ιατρική στήριξη. Πρόσφατα σε δρομολόγιο προς τη Χίο είχαμε και θανατηφόρο περιστατικό.

Σας μεταφέρουμε το αίτημα των κατοίκων των Νησιών μας για υποχρεωτική παρουσία γιατρού στα πλοία που εκτελούν δρομολόγια, τουλάχιστον μεγάλης χρονικής διάρκειας.

Είναι σίγουρο ότι το μέτρο θα σώσει ζωές και θα υποχρεώσει τις εταιρείες να σεβαστούν τη ζωή των επιβατών τους. Όπως το πλοίο υποχρεωτικά τηρεί κανόνες ασφαλείας και διαθέτει σωστικά μέσα για κάθε επιβάτη σε περίπτωση ατυχήματος, θα πρέπει υποχρεωτικά να διαθέτει και γιατρό για επείγοντα περιστατικά ή μικροατυχήματα, που θα χειρίζεται ένα στοιχειώδες φαρμακείο, θα δίνει πρώτες βοήθειες και θα στηρίζει τον ασθενή μέχρι να τον παραλάβει ασθενοφόρο στο λιμάνι προορισμού.

Πιστεύουμε ότι θα δείτε το αίτημα μας με τη δέουσα σοβαρότητα και αναμένουμε τις ενέργειες σας.»

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ, ΑΚΤΟΠΛΟΙΚΑ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ, ΠΕΔ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΠΟΛΥΔΩΡΟΣ ΛΑΜΠΡΙΝΟΥΔΗΣ, ΙΑΤΡΙΚΗ ΚΑΥΨΗ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!