Δήμαρχος Ζαγοράς -Μουρεσίου: Απαιτείται συνένωση δυνάμεων για την αντιμετώπιση των καταστροφών

  • Απο stergios
  • 4 Μαρτίου 2018 - 09:33
  • Comments Off

Την συνένωση όλων των δυνάμεων ώστε να αντιμετωπιστούν ενιαία και με αποτελεσματική ισχύ τα τεράστια προβλήματα που προκάλεσαν τα ακραία καιρικά φαινόμενα στο Πήλιο, επισημαίνει ως αναγκαιότητα ο Δήμαρχος Ζαγοράς – Μουρεσίου κ. Παν. Κουτσάφτης.

Αναλυτικά, ολόκληρη η δήλωσή του έχει ως εξής:

«Η επίσκεψη του κυβερνητικού κλιμακίου με επικεφαλής τον Υπουργό Μεταφορών και Υποδομών κ. Χρ. Σπίρτζη, η αυτοψία σε δεκάδες πληγές που άφησε πίσω η κακοκαιρία, το ενδιαφέρον της κυβέρνησης για την άμεση αποκατάσταση των ζημιών και οι ανακοινώσεις που έγιναν, μας δίνουν δύναμη και κουράγιο να συνεχίσουμε την δύσκολη προσπάθεια.

Έναν αγώνα από τον οποίο δεν θα μπορούσε να λείψει κανείς.

Η συνεργασία μας με την Περιφέρεια Θεσσαλίας είναι καθημερινή και αποτελεσματική, ειδικά μετά τις καταστροφές από τις καταρρακτώδεις βροχοπτώσεις.

Η επί τόπου παρουσία του Περιφερειάρχη κ. Κων. Αγοραστού, της Αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας κ. Δωροθέας Κολυνδρίνη, της Τεχνικής Υπηρεσίας και της Πολιτικής Προστασίας της ΠΕ Μαγνησίας, επαύξησε τα αποτελέσματα των προσωρινών παρεμβάσεων και βελτίωσε τη διαχείριση μιας κατάστασης που έμοιαζε να μην είναι αντιμετωπίσιμη, τραγική.

Διατέθηκαν από την πρώτη στιγμή μέσα και δυνάμεις, ώστε η περιοχή να ανακουφιστεί άμεσα και οι ρυθμοί να μην αποκλίνουν ανεπανόρθωτα από την κανονικότητα.

Χρειάζεται πολλή δουλειά για να επουλωθούν οι πληγές. Απαιτούνται γενναίες χρηματοδοτήσεις για να διατηρήσουμε τη δυναμική του Πηλίου.

Πάνω όμως από τις μελέτες και τις πιστώσεις, χρειαζόμαστε όλες τις δυνάμεις ενωμένες στο μέτωπο για τη δημιουργική αποκατάσταση του Πηλίου.

Δεν είναι ώρα να μετρήσουμε αντιδράσεις αλλά να αναμετρηθούμε με την ιστορική ευθύνη μας, να κρατήσουμε τον τόπο μας ζωντανό.

Σε αυτή την κατεύθυνση συνεχίζουμε όλοι μαζί, ο καθένας με τον διακριτό ρόλο του αλλά με κοινή στόχευση.

Ως Δήμος Ζαγοράς – Μουρεσίου ευχαριστούμε όλους όσοι, μέσα σε αντίξοες συνθήκες, βρίσκονται μαζί μας και παλεύουν για να σώσουμε το Πήλιο, τους ανθρώπους του και τις περιουσίες τους.

Η μάχη της ανθρωπιάς και της αλληλεγγύης, σε όσους έμειναν άστεγοι ή είδαν την περιουσία τους να καταστρέφεται, είναι ευκολότερη όταν ενώνονται πολλές δυνάμεις και αυτό επιδιώκουμε».

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΔΗΜΟΣ ΖΑΓΟΡΑΣ-ΜΟΥΡΕΣΙΟΥ, ΠΗΛΙΟ, ΧΡΗΣΤΟΣ ΣΠΙΡΤΖΗΣ, ΚΩΣΤΑΣ ΑΓΟΡΑΣΤΟΣ, ΠΑΝΟΣ ΚΟΥΤΣΙΑΦΤΗΣ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!