Δήμαρχος Ρεθύμνου: 10 εκατ. ευρώ η ζημιά από την ακύρωση των εκδηλώσεων

Τα τρία πρώτα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα ανάγκασε το Υπουργείο Υγείας να ακυρώσει όλα τα καρναβάλια στην Ελλάδα, κάτι που σύμφωνα με τον Δήμαρχο Ρεθύμνου θα επιφέρει μεγάλη οικονομική ζημιά.

Οι εκδηλώσεις των καρναβαλιών στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στο Ρέθυμνο συγκεντρώνουν κάθε χρόνο πλήθος κόσμου. Φέτος, όμως δεν θα πραγματοποιηθούν μετά την απόφαση του υπουργού Υγείας, Βασίλη Κικίλια μετά τα κρούσματα που βρέθηκαν θετικά σε κορωνοϊό.

Μιλώντας στην ιστοσελίδα «creta post» ο δήμαρχος Ρεθύμνου, Γιώργος Μαρινάκης ανέφερε ότι αυτό θα επιφέρει τεράστια οικονομική ζημιά.

«Περιμένουμε να δούμε ακριβώς τι ορίζει η απαγόρευση. Προφανώς όμως η ζημιά έχει γίνει και δε νομίζω να μπορεί να αποκατασταθεί με νεότερες αποφάσεις. Εδώ στο Ρέθυμνο ο κόσμος είναι μουδιασμένος. Η πόλη περιμένει να φιλοξενήσει ανθρώπους και τελικά δεν ξέρουμε πόσοι και αν θα έρθουν», επεσήμανε σχετικά ο Γιώργος Μαρινάκης υπογραμμίζοντας παράλληλα πως το κόστος της ζημιάς σε περίπτωση που δεν γίνει το καρναβάλι του Ρεθύμνου ξεπερνά τα 10 εκατομμύρια ευρώ.

«Μιλάμε για τεράστια ζημιά. Οι άνθρωποι είχαν προετοιμαστεί, τα ξενοδοχεία έχουν ανοίξει, έχει γίνει εφοδιασμός προϊόντων τα οποία δεν θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν και δεν ξέρω τι θα γίνουν. Η ζημιά ξεπερνά τα 10 εκατομμύρια ευρώ. Προσωπικά, εκτός από τους επιχειρηματίες, σκέφτομαι και τους καρναβαλιστές που έχουν θυσιάσει απέραντο χρόνο και χρήμα», ανέφερε επίσης ο δήμαρχος Ρεθύμνου.

Τέλος, στο Ρέθυμνο το βράδυ αναμένεται η συνεδρίαση των καρναβαλικών ομάδων της παρέλασης προκειμένου να αποφασίσουν πώς θα κινηθούν μετά την υπουργική απόφαση.

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΡΕΘΥΜΝΟ, ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ, ΔΗΜΑΡΧΟΣ


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!