Δήμαρχος Νάουσας: Ακραία περιστατικά τρομοκρατίας για την έλευση προσφύγων

Σε ακραίους και όχι στην πλειοψηφία των κατοίκων της Νάουσας απέδωσε ο δήμαρχος της περιοχής Νικόλας Καρανικόλας τα περιστατικά τρομοκρατίας που δημιουργήθηκαν τις προηγούμενες μέρες στην περιοχή, αναφορικά με έλευση προσφύγων.

«Μέσω του διαδικτύου κάποιες ακραίες ομάδες ή μεμονωμένα περιστατικά προσπάθησαν να δημιουργήσουν ένα κλίμα τρόμου και φόβου σε όλους μας, αναφορικά με την έλευση μεταναστών και προσφύγων στην περιοχή μας. Υποκαθιστώντας τις αρμόδιες αρχές, όπως η κεντρική Κυβέρνηση και τα Υπουργεία, παραπληροφορούν συνεχώς τους πολίτες για δήθεν έλευση και νέου αριθμού μεταναστών, προκαλώντας το κοινό αίσθημα ασφάλειας», ανέφερε σε ειδική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Νάουσας για το προσφυγικό.

Ο κ. Καρανικόλας ζήτησε από τους δημότες «να απομονώσουμε τα ακραία  φαινόμενα μίσους και ξενοφοβίας, να σεβαστούμε τους θεσμούς και να έχουμε περισσότερη εμπιστοσύνη στο συντεταγμένο κράτος».

Αναφορικά με την εγγραφή παιδιών των 188 προσφύγων που διαμένουν στη Νάουσα στα σχολεία της περιοχής, ο κ. Καρανικόλας τόνισε ότι «κανένα παιδί ανεξαρτήτου προέλευσης, φυσικών ή κοινωνικών επιλογών και χαρακτηριστικών, προσανατολισμού ή αναπηρίας δεν μπορεί να στερηθεί το σχολείο. Αν πιστεύετε ότι η ίση παιδεία προς όλους είναι ένα ακριβό ζήτημα, σας προκαλώ να αναζητήσετε το κόστος της έλλειψης παιδείας. Τα τεχνικά ζητήματα του «πως, που και με ποιον τρόπο» θα πρέπει να τα λύσουν οι υπεύθυνες δομές για αυτό το ζήτημα».

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ, ΔΗΜΑΡΧΟΣ, ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΑ, ΝΑΟΥΣΑ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!