Δήμαρχος Λαυρεωτικής: Καταγγελίες για εμπρησμούς και στάση Δασαρχείου

«Ήταν μια δύσκολη ημέρα, αλλά χάρη στη βοήθεια των εναέριων και επίγειων πυροσβεστικών μέσων, των εθελοντών, όπως και της άμεσης αντίδρασης της Περιφέρειας Αττικής για  τη διάνοιξη αντιπυρικής ζώνης, σώθηκε ο εθνικός δρυμός από της επέκταση της φωτιάς», είπε στον Αθήνα 984 ο Δήμαρχος Λαυρεωτικής Δημήτρης Λουκάς, για τις πυρκαγιές που ξέσπασαν στη περιοχή.

Αναφερόμενος στη στάση του Δασαρχείου είπε «Δυστυχώς από το Δασαρχείο, είχαμε μια απίστευτα αρνητική αντιμετώπιση, από το 2002 . Ούτε κλαδί δε μας άφηνε να κόψουμε. Ήταν εκεί όχι για να βοηθήσει να σβήσουμε τη φωτιά, αλλά για να μας αποτρέψει απ το να κόψουμε δέντρα και να ανοίξουμε αντιπυρική ζώνη».

Άσκησε κριτική και έναντι του Υπουργείου Πολιτισμού, λέγοντας ότι «επί 2 χρόνια τώρα αρνείται να αδειοδοτήσει τη διάνοιξη τμήματος δρόμου που εξυπηρετεί στην πυροπροστασία και διασχίζει εγκάρσια τη περιοχή της παραλίας Σουνίου από τα Λεγραινά ώς την Καμάριζα».

Ο δήμαρχος Λαυρεωτικής παράλληλα επεσήμανε ότι πρέπει να τεθεί το θέμα της πρόληψης πυρκαγιών και των αρμοδιοτήτων, ενώ για τη φωτιά που ξέσπασε στην περιοχή του εξέφρασε την πεποίθηση ότι ήταν εμπρησμός.

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΦΩΤΙΑ, ΚΕΡΑΤΕΑ, ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗΣ


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!

[yield_ad_afto_invideo]