δήμαρχος-επέβαλε-στέρηση-τριών-μισθώ-1140876
ΔΗΜΟΙ | 21.02.2023 | 17:46

Δήμαρχος επέβαλε στέρηση τριών μισθών σε εργαζόμενο και τον εξύβρισε

Την εξοντωτική ποινή της στέρησης τριών μισθών με την …δικαιολογία της «άσκησης έντονης κριτικής προς το πρόσωπο του Δημάρχου», επιβλήθηκε στον πρόεδρο του Συλλόγου Εργαζομένων Ο.Τ.Α Λήμνου, από τον δήμαρχο του νησιού.

Αυτό καταγγέλλει με ανακοίνωση της, η ΠΟΕ – ΟΤΑ κάνοντας λόγο για «πρακτικές τρομοκρατίας και φασισμού», αφού παράλληλα σύμφωνα με τις καταγγελίες ο δήμαρχος εξύβρισε χυδαία τον εργαζόμενο και του απαγόρευσε να επισκέπτεται τους συναδέλφους του στον χώρο εργασίας τους για ενημέρωση.

Συγκεκριμένα στην ανακοίνωση της, η ΠΟΕ – ΟΤΑ αναφέρει:

Με πρακτικές τρομοκρατίας και φασισμού, που εφαρμόζονται σε άλλα καθεστώτα και σε καμία περίπτωση δεν αρμόζουν σε μία δημοκρατική χώρα, προσπαθεί ο Δήμαρχος της Λήμνου να επιβάλει στους εργαζόμενους του νησιού τους δικούς του Νόμους.

Όποιος πάει κόντρα σε αυτούς, στοχοποιείται και του επιβάλλεται η εσχάτη των ποινών. Με αυτή βρέθηκε αντιμέτωπος και ο Πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων Ο.Τ.Α. Λήμνου γιατί τόλμησε να ζητήσει την αιτιολόγηση της μη έγκρισης της κανονικής του αδείας. Ο Δήμαρχος Λήμνου τον εξύβρισε χυδαία, του απαγόρευσε να επισκέπτεται τους συναδέλφους του στον χώρο εργασίας τους για ενημέρωση και του επέβαλε την εξοντωτική ποινή της στέρησης τριών μισθών με την γελοία δικαιολογία της «άσκησης έντονης κριτικής προς το πρόσωπο του Δημάρχου». Όποιος δεν είναι στην… αυλή του είναι «εχθρός», σκέφτηκε και λειτούργησε ο Δήμαρχος του νησιού της Λήμνου, ο οποίος πολλές φορές έχει προκαλέσει με την απαράδεκτη, αυταρχική και φασιστική του συμπεριφορά τόσο απέναντι στους εργαζόμενους όσο και στους εκπροσώπους τους. Αυτή τη φορά ο Δήμαρχος Λήμνου υπερέβη τα εσκεμμένα… καταλογίζοντας μια πειθαρχική ποινή που ελάχιστοι αιρετοί έχουν σκεφτεί να επιβάλουν.

Η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. καταγγέλλει την πρωτοφανή δίωξη σε βάρος του Προέδρου του Συλλόγου Εργαζομένων από τον Δήμαρχο Λήμνου, σημειώνει πώς τέτοιου είδους συμπεριφορές και πρακτικές ανήκουν σε άλλες εποχές και τον καλεί να λογικευτεί και να ανακαλέσει την ποινή που επέβαλε στον εκπρόσωπο των εργαζομένων.

Παράλληλα, η Ομοσπονδία δηλώνει ότι στέκεται και θα συνεχίσει να στέκεται αλληλέγγυα στους εκπροσώπους των εργαζομένων, εκφράζοντας την απόλυτη στήριξη της, καθώς η στοχοποίηση και η επιβολή ποινών σε βάρος τους απώτερο στόχο έχουν την τρομοκράτηση και ποινικοποίηση των αγώνων των εργαζομένων. Αυτό δεν πρέπει και δεν πρόκειται να το επιτρέψουν οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.