Δήμαρχος απειλεί με παραίτηση για τους πρόσφυγες

Tην παραίτηση του προτίθεται να υποβάλει ο δήμαρχος Τεμπών, Γιώργος Μανώλης, αν δεν έχουν φύγει οι 82 μετανάστες και οι πρόσφυγες από την περιοχή μέσα σε 6 εβδομάδες.

Την πρόθεση του αυτή ανακοίνωσε την προηγούμενη εβδομάδα κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου, με τα μέλη της παράταξης του να είναι σε πλήρη συμφωνία.

Η Δημοτική Αρχή κι οι κάτοικοι αντιδρούν στην εγκατάσταση των μεταναστών και των προσφύγων σε ξενοδοχεία των Αμπελακίων και του Καστρί -Λουτρό επικαλούμενοι οικονομικές συνέπειες που μπορεί να προκύψουν από ενδεχόμενη μόνιμη εγκατάστασή τους στην περιοχή. Μάλιστα οι κάτοικοι πραγματοποίησαν κατά τη διάρκεια του ΔΣ, ολιγόλεπτη συμβολική κατάληψη του παράδρομου της Εθνικής οδού στο ύψος του Μακρυχωρίου σε ένδειξη διαμαρτυρίας.

Ο κ. Μανώλης τόνισε ότι η κυβέρνηση «έφερε τους μετανάστες στο δήμο μας χωρίς να με έχει ενημερώσει», και σημείωσε πως αν στην 49η μέρα δεν έχουν φύγει όλοι οι πρόσφυγες από τον δήμο Τεμπών θα υπάρξει παραίτηση από τα καθήκοντα του.

Η κυβέρνηση από την άλλη πλευρά, υποστηρίζει ότι οι πρόσφυγες που μεταφέρθηκαν εκτάκτως στα δυο ξενοδοχεία του Δήμου, ‘έχουν θετική απόφαση στη διαδικασία χορήγησης ασύλου και πρόκειται να παραμείνουν στα Αμπελάκια και στο Καστρί-Λουτρό για έξι εβδομάδες, ως μέγιστο όριο, στο πλαίσιο πιλοτικού προγράμματος.

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ, ΔΗΜΟΣ ΤΕΜΠΩΝ, ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ, ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!