Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης: Υπέγραψε έργο εκατομμυρίου για την ανάπλαση της Αλεξανδρούπολης - Aftodioikisi.gr
Πέμπτη
28
Ιούλιος
Back

Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης: Υπέγραψε έργο εκατομμυρίου για την ανάπλαση της Αλεξανδρούπολης

Υπεγράφη από τον Δήμαρχο Αλεξανδρούπολης Γιάννη Ζαμπούκη και τον εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρίας η σύμβαση για την υλοποίηση του έργου «Ανάπλαση ιστορικού κέντρου Αλεξανδρούπολης», συνολικής δαπάνης 1.092.951,00€ με τον ΦΠΑ.

Οι βασικοί άξονες της μελέτης του έργου είναι :

  • Ανάπλαση της περιοχής ιστορικού κέντρου  με τρόπο ώστε να συνεχιστεί η παραδοσιακή της λειτουργία
  • Απόδοση ενιαίου αρχιτεκτονικού χαρακτήρα στην περιοχή παρέμβασης
  • Περιβαλλοντική αναβάθμιση της περιοχής με τη δημιουργία και ανανέωση πράσινου στοιχείου (δενδροφύτευση)
  • Βιολογική αναβάθμιση της περιοχής με τη χρήση σύγχρονων οικοδομικών υλικών, πιο εναρμονισμένων με το περιβάλλον (ψυχρά υλικά δαπεδόστρωσης)
  • Δημιουργία χώρου, προσβάσιμου για όλες τις κατηγορίες κατοίκων και επισκεπτών της πόλης (ράμπες και λωρίδες ΑΜΕΑ).
  • Αισθητική αναβάθμιση

Η μελέτη περιλαμβάνει διαμόρφωση της οδού Δικαστηρίων ήπιας κυκλοφορίας πλάτους 8,00μ. από τον πεζόδρομο Ν. Φωκά έως την πλατεία Κύπρου, κατασκευή ενός νέου πεζόδρομου (οδό Κουντουριώτη) καθώς και ανακατασκευή των ήδη υφιστάμενων πεζόδρομων Μιαούλη, Κανάρη, Σουλίου και Ν. Φωκά.

Στην περιοχή παρέμβασης θα γίνει εκ νέου εγκατάσταση δικτύου ηλεκτροφωτισμού, τοποθέτηση καινούργιων ιστών φωτισμού, φωτιστικών LED  και φύτευση δένδρων. Ως υλικό δαπεδόστρωσης επιλέχτηκαν πλάκες πεζοδρομίου τριών αποχρώσεων από ψυχρά υλικά, τα οποία συμβάλλουν στη δημιουργία βιοκλιματικά αναβαθμισμένου ανοιχτού δημόσιου χώρου. Για την ασφαλή όδευση των τυφλών θα τοποθετηθούν έγχρωμες ανάγλυφες πλάκες πεζοδρομίου.

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!