Δήμαρχοι: Απειλούν με κλείσιμο υπηρεσιών αν δεν εμβολιαστούν

Προσωπική Διαφορά: Επανέρχεται για τους Δημοτικούς Αστυνομικούς -Ποιοι αποκλείονται

Δήμαρχοι: Απειλούν με κλείσιμο υπηρεσιών αν δεν εμβολιαστούν

Να κλείσει τις υπηρεσίες αιχμής των δήμων σε περίπτωση που δεν εμβολιαστούν κατά προτεραιότητα οι εργαζόμενοι σε αυτές απείλησε μιλώντας στην συνεδρίαση του ΔΣ της ΚΕΔΕ, ο πρόεδρος Δ. Παπαστεργίου. Συγκεκριμένα, ο κ. Παπαστεργίου, ο οποίος φέρεται ενοχλημένος με το υπουργείο Υγείας, υποστήριξε ότι «δεν μπορεί να εμβολιάζονται οι άνδρες της ΕΛΑΣ και να μην εμβολιάζεται η Δημοτική Αστυνομία. Τότε, ας σταματήσουμε να κάνουμε ελέγχους», πρόσθεσε. Παράλληλα ζήτησε το ίδιο να γίνει και σε εργαζόμενους σε υπηρεσίες αιχμής των δήμων, που έρχονται σε επαφή με τους πολίτες όπως τα ληξιαρχεία, η καθαριότητα, τα ΚΕΠ, το Δημοτολόγιο κλπ.

Όπισθεν από πρόεδρο της ΚΕΔΕ

Πάντως, ο κ. Παπαστεργίου, προφανώς, αντιλαμβανόμενος, μετά τις αντιδράσεις, το ατόπημα που έκανε στην προηγούμενη συνεδρίαση του ΔΣ ζητώντας να συμπεριληφθούν και ΟΛΟΙ οι αιρετοί στον κατά προτεραιότητα εμβολιασμό, αυτή τη φορά περιορίστηκε να ζητήσει αυτό να γίνει για τους «συναδέλφους δημάρχους και αντιδημάρχους που έχουν προβλήματα υγείας». Διευκρίνισε, μάλιστα, ότι «δεν μιλάω για τον εαυτό μου».

Υπενθυμίζεται ότι, όπως είχε αποκαλύψει η aftodioikisi.gr, στην προηγούμενη συνεδρίαση του ΔΣ της ΚΕΔΕ, ο κ. Παπαστεργίου είχε υποστηρίξει ότι: «Ήρθε η ώρα να μπει στη σειρά του εμβολιασμού και η Αυτοδιοίκηση…Η Δημοτική Αστυνομία, η καθαριότητα, τα ΚΕΠ, το Δημοτολόγιο και, βεβαίως, το πολιτικό προσωπικό!!!».

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ Η ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΠΑΠΑΣΤΕΡΓΙΟΥ:

Θέμα εμβολιασμών: Συνεχίζει, δυστυχώς, το σύστημα των εμβολιασμών να θεωρεί ότι οι δήμοι, το προσωπικό των δήμων είναι προσωπικό, το οποίο θα πρέπει να μπει σε μία προτεραιότητα εμβολιασμού. Και το λέω αυτό και θέλω πραγματικά να εκτυπώσω τα απαράδεκτα δημοσιεύματα που μας δείχναν με το δάκτυλο ότι οι δήμαρχοι θέλουν κατά προτεραιότητα να εμβολιαστούνε στους συγγενείς του αδικοχαμένου αντιδημάρχου Λαγκαδά, του Γιώργου του Προκοπίδη ο οποίος έφυγε από covid, γιατί και αυτός και πολλοί άλλοι δήμαρχοι, αντιδήμαρχοι και προσωπικό των δήμων την ώρα της κρίσης, την ώρα της πανδημίας δεν μπορούν να καθίσουν σπίτι, δεν μπορούν να πάρουν άδεια ειδικού σκοπού και να καθίσουν στο σπίτι και να κάνουν από εκεί την δουλειά τους.

Πρέπει να είναι εκεί μπροστά κάθε μέρα. Λοιπόν, τελευταία φορά το λέω πραγματικά, και θα πρέπει να εισακουστεί, δεν μπορεί ορθά να εμβολιάζεται τη ΕΛΑΣ και για κάποιο λόγο, γιατί είναι παραπεταμένη, δεν θα εμβολιάζεται η Δημοτική Αστυνομία.
Αν δεν υπάρχει αυτός ο σκοπός να σταματήσουμε να κάνουμε ελέγχους. Αν πραγματικά θεωρούν ότι η Δημοτική Αστυνομία είναι κάτι δεύτερο και δεν πρέπει να μπει στην  ίδια σειρά προτεραιότητας, ας σταματήσουμε να κάνουμε ελέγχους για τον covid. Κι επίσης να κλείσουμε και τις υπηρεσίες που είναι μπροστά στον γκισέ και μιλάω για τα ΚΕΠ, τα δημοτολόγια, τα ληξιαρχεία, για όλους τους δημοτικούς υπαλλήλους που είναι εκεί κάθε μέρα, έστω και εναλλάξ, έστω και εκ περιτροπής, αλλά όχι από το σπίτι τους, είναι εκεί και δίνουν λύσεις καθημερινά στα προβλήματα των δημοτών.

Και φυσικά να δούμε και συναδέλφους δημάρχους και αντιδημάρχους, που έχουν προβλήματα υγείας, οι οποίοι δεν μπορούνε να φυλαχτούνε. Δεν μιλάω για τον εαυτό μου, δεν φοβάμαι τόσο. Προστατεύομαι, είμαι νεότερος, νομίζω ότι θα το παλέψω. Αλλά να τελειώνει αυτή η ιστορία, που ζητάμε τα πάντα από τους δήμους, ενώ όταν έρθει η ώρα οι δήμοι να ζητήσουν κάτι δεν τους ακούει κανείς».

Από το 11:45 έως το 13:31 του βίντεο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

 Γερμανία: Σάλος από τον κατά προτεραιότητα εμβολιασμό δημάρχων -Άκουσαν τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ;

Πρόεδρος ΚΕΔΕ: Λαλίστατος & εύθικτος για όλα, αλλά όχι για τις «εξυπηρετήσεις»

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΣ, ΔΗΜΑΡΧΟΙ, ΚΛΕΙΣΙΜΟ, ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!

[yield_ad_afto_invideo]