Διευκρινίσεις για την υποβολή δικαιολογητικών πληρωμής ΣΦΗΟ - Aftodioikisi.gr
Τρίτη
30
Νοέμβριος
Back

Διευκρινίσεις για την υποβολή δικαιολογητικών πληρωμής ΣΦΗΟ

Σχετικά με τη διαδικασία υποβολής των δικαιολογητικών πληρωμής για την πρόσκληση των ΣΦΗΟ και την ολοκλήρωση της χρηματοδότησης από το Πράσινο Ταμείο,  διευκρινίζονται τα εξής:

  1. Τα δικαιολογητικά θα υποβληθούν σύμφωνα με τον επισυναπτόμενο Οδηγό, όπως αυτός ορίζει.
  2. Κατά την υποβολή του Σχεδίου στο ΥΠΕΝ είναι υποχρεωτικό να υποβάλετε και τα ψηφιακά διανυσματικά αρχεία, σύμφωνα με το άρθρο 8 της υπ’αρ.ΥΠΕΝ/ΔΜΕΑΑΠ/93764/396/2020 Υ.Α. (ΦΕΚ 4380 /Β / 2020), τα οποία θα αναρτηθούν στη γεωγραφική βάση δεδομένων mapsportal του ΥΠΕΝ.
  3. Τα ψηφιακά διανυσματικά αρχεία ελέγχονται από το ΥΠΕΝ για να διαπιστωθεί ότι είναι πλήρη και σύμφωνα με το  ΤΕΥΧΟΣ ΤΥΠΟΠΟΙΗΣΗΣ: Σχέδια Φόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων – (ypen.gov.gr).
  4. Με την ολοκλήρωση του ελέγχου, ο εκάστοτε Δήμος θα λαμβάνει από το Τμήμα Ηλεκτροκίνησης του ΥΠΕΝ  email επιβεβαίωσης, σχετικά με την τελική παραλαβή του εγκεκριμένου, το οποίο θα κοινοποιείται στο Πράσινο Ταμείο για να ολοκληρωθεί η διαδικασία πληρωμής.

Με βάση τα ανωτέρω, η ολοκλήρωση της πληρωμής των οριστικών δικαιούχων από το Πράσινο Ταμείο, θα πραγματοποιείται κατόπιν της αποστολής από το Τμήμα Ηλεκτροκίνησης του επιβεβαιωτικού email, το οποίο θα διαβεβαιώνει ότι ο εκάστοτε Δήμος έχει υποβάλει ορθά το Σχέδιο Φόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων και τα αντίστοιχα ψηφιακά διανυσματικά αρχεία.

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!