διαμάχη-μεταξύ-δ-κισσάμου-και-καντάνο-323601
ΔΗΜΟΙ | 27.06.2018 | 18:37

Διαμάχη μεταξύ Δ. Κισσάμου και Καντάνου-Σελίνου για τα ομπρελοκαθίσματα στο Ελαφονήσι 

Ακούστε το άρθρο
Προσθήκη του aftodioikisi.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Διαμάχη ξέσπασε ανάμεσα στους Δήμους Κισσάμου και Καντάνου και Σελίνου, σχετικά με την τοποθέτηση ομπρελοκαθισμάτων στην ευαίσθητη παραλία του Ελαφονησίου.

Σε ανακοίνωσή του, ο Δήμαρχος Κισσάμου, Θεόδωρος Σταθάκης, καταγγέλλει ουσιαστικά τον δήμαρχος Καντάνου-Σελίνου,  κ. Περάκη, ότι παραπλάνησε το δικαστήριο και ζήτησε την απομάκρυνση των ομπρελοκαθισμάτων του Δήμου Κισσάμου από σημεία του αιγιαλού στα οποία δεν είχαν τοποθετηθεί.

Στη συνέχεια, χθες ο Δήμος Καντάνου Σελίνου επιχείρησε να εφαρμόσει την δικαστική απόφαση με εντελλόμενη δικαστική επιμελήτρια χωρίς πρώτα να ενημερώσουν τον Δήμο Κισσάμου ώστε να είναι παρών. Ο Δήμαρχος Κισσάμου έσπευσε στην περιοχή με μηχανικούς όπου ανακάλυψε ότι είχαν απομακρυνθεί ομπρελοκαθίσματα από σημεία που είχαν τοποθετηθεί νόμιμα. Κατά την απεικόνιση των δεδομένων των επίδικων τμημάτων διαπίστωσε η δικαστική επιμελήτρια μαζί με την βοηθό και τον μηχανικό του Δήμου Καντάνου Σελίνου ότι τα ομπρελοκαθίσματα μας ήταν εκτός των επίδικων από την δικαστική απόφαση τμημάτων. Διαπίστωσε δηλαδή αυτό που ο δήμος Κισσάμου ισχυριζόταν από την αρχή.

Η δικαστική επιμελήτρια διέταξε τους εργαζομένους να επανατοποθετήσουν τα ομπρελοκαθίσματα που είχαν αφαιρεθεί. Οι εκπρόσωποι του Δήμου Καντάνου Σελίνου αρχικά αρνήθηκαν να συμμορφωθούν. Τελικά η διαδικασία αποκατάστασης ολοκληρώθηκε κανονικά.

Νικολέτα Αρκολάκη

Η Νικολέτα Αρκολάκη έχει μεγάλη εμπειρία στη ροή ειδήσεων και ασχολείται εργασιακά και θέματα προσλήψεων. Είναι απόφοιτη του Τμήματος Περιβάλλοντος του Πανεπιστημίου Αιγαίου.