δευαβκ-νέος-κανονισμός-τελών-ύδρευση-1242204
ΔΗΜΟΙ | 06.10.2023 | 13:16

ΔΕΥΑΒΚ: Νέος κανονισμός τελών ύδρευσης – Κατάργηση τέλους 80%

Προσθήκη του aftodioikisi.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Για πρώτη φορά στα 10 χρόνια λειτουργίας της η ΔΕΥΑ Βόρειας Κυνουρίας προχωράει σε αλλαγή του Κανονισμού Τελών Ύδρευσης, καταργώντας το ειδικό τέλος 80% στα τιμολόγια ύδρευσης.

Για το σκοπό αυτό εκπόνησε και εφάρμοσε νέα οικονομοτεχνική μελέτη, βασιζόμενη σε δεδομένα από την εννιαετία 2010-2019 και με πρόβλεψη 5ετίας, προκειμένου να επαναπροσδιορίσει τα νέα τέλη ύδρευσης στο πλαίσιο της ανταποδοτικότητας.

Με την κατάργηση του ειδικού τέλους (80%) και τον επαναπροσδιορισμό των επιμέρους κλιμακίων αξίας προκύπτει σχετική μείωση στις δαπάνες που καλούνται να καταβάλουν οι δημότες μέσω των λογαριασμών ύδρευσης, με βάση τον νέο Κανονισμό.

Η αλλαγή του Κανονισμού Τελών Ύδρευσης αποτελεί μέρος της συνολικής προσπάθειας που γίνεται ώστε η ΔΕΥΑ Βόρειας Κυνουρίας να καταστεί υγιής οργανισμός και να επιτελέσει τον κοινωνικό της ρόλο, με την προσφορά υπηρεσιών στους πολίτες, και πάντα με βάση την αρχή της ανταποδοτικότητας.