ΔΑΣ-ΟΤΑ Ρόδου προς Δήμο: Να χορηγηθούν ΜΑΠ & Γάλα στους δικαιούχους

Συνέντευξη στα ΜΜΕ πραγματοποίησαν χθες τα μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου Υπαλλήλων του Δήμου Ρόδου, εκλεγμένοι με την ΔΑΣ-ΟΤΑ που στηρίζει το ΠΑΜΕ και αφορούσε τη μη χορήγηση των ΜΑΠ και του Γάλακτος στους εργαζομένους. Αναλυτικά το ενημερωτικό δελτίο αναφέρει τα εξής:

“Σας καλέσαμε σήμερα ως μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου Υπαλλήλων του Δήμου Ρόδου, εκλεγμένοι με την ΔΑΣ-ΟΤΑ που στηρίζει το ΠΑΜΕ, προκειμένου να ενημερώσουμε τους συναδέλφους μας για τρία επίκαιρα θέματα που μας αφορούν.

Πρώτο θέμα:

Πιστεύουμε ότι η Δημοτική Αρχή συνειδητά και επανειλημμένα εξαπάτησε τους εργαζόμενους σε ό,τι αφορά τις αγωγές για τα επιδόματα Χριστουγέννων, Πάσχα και αδείας. Πιο συγκεκριμένα:

1. Την 1/2/2019 ο δικηγόρος του Δήμου άσκησε έφεση στο Μονομελές Πρωτοδικείο Ρόδου κατά της 163/2018 απόφασης του Ειρηνοδικείου Ρόδου η οποία ήταν θετική για 109 συναδέλφους μας.

2. Στις 3/2/2019 ο ίδιος ο Δήμαρχος στην κοπή της πίτας του Συλλόγου μας, παίρνοντας τον λόγο υποσχέθηκε πως δεν θα κάνει έφεση (ενώ δύο μέρες πριν την είχε ήδη καταθέσει!!!), δηλ. δεν θα προχωρήσει σε ένδικα μέσα ώστε οι εργαζόμενοι να πάρουν αυτά που δικαιούνται.

3. Στην Οικονομική Επιτροπή που συνεδρίασε στις 21/2/2019 – ημέρα πανελλαδικής απεργίας της ΠΟΕ-ΟΤΑ για τα Β.Α.Ε. και τον προληπτικό έλεγχο – αποφασίστηκε ομόφωνα από τα μέλη της η έγκριση της άσκησης έφεσης της 1/2/2019. Δηλαδή πρώτα ασκήθηκε η έφεση και μετά ζητήθηκε η έγκριση από την Οικονομική Επιτροπή. Στη δε εισήγησή του ο δικηγόρος μνημονεύει το άρθρο 72 του Ν3852/2010 που υποχρεώνει τις Δημ. Αρχές να ασκούν εφέσεις σε μισθολογικές απαιτήσεις και διεκδικήσεις, το οποίο όμως με το άρθρ. 54 του Ν4447/2016 αντικαταστάθηκε και δίνει το δικαίωμα στις Δημ. Αρχές να μην ασκήσουν εφέσεις σε διεκδικήσεις εργαζομένων τους. Αναρωτιόμαστε δεν το ήξερε η Δημ. Αρχή και ο δικηγόρος της;

Ενώ λοιπόν θα μπορούσε να κλείσει το θέμα θετικά για τους εργαζόμενους, τώρα αυτοί θα πιεστούν για συμβιβασμό, δηλ. να χάσουν μέρος των χρημάτων που δικαιούνται ή και να καθυστερήσει η καταβολή τους λόγω μεσολάβησης δικαστηρίων έως ότου δικαιωθούν.

Για το θέμα αυτό καλέσαμε σαν ΔΑΣ-ΟΤΑ τον Πρόεδρο του Συλλόγου να μας αποκαλύψει ποιος του έδωσε την πληροφορία για τη μη άσκηση έφεσης που διαβεβαίωνε στο Δ.Σ. της 18/2/2019 και να τον ξεμπροστιάσει στους εργαζόμενους. Απάντηση δεν πήραμε, άρα κάποιον καλύπτει.

Όσο για την ανακοίνωση που βγήκε σήμερα με ημερομηνία 19/3/2019 και υπογράφεται «εκ του Συλλόγου», εμείς ως μέλη του Δ.Σ. δηλώνουμε πως ούτε τη γνωρίζαμε, ούτε έγινε κάποια ενημέρωση, ούτε βέβαια συμφωνούμε με τον εξωδικαστικό συμβιβασμό που αναφέρει.

Ζητάμε να παρθεί πίσω η απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής ως άκυρη και παράνομη, καθώς και να τηρήσει ο Δήμαρχος τις δεσμεύσεις του. Την απόφαση για το τι μέλλει γενέσθαι πρέπει να την πάρουν οι εργαζόμενοι. Θα επιδιώξουμε να γίνει Γενική Συνέλευση για να εκφράσουν τις απόψεις τους και να αποφασίσουν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι.

Για το δεύτερο θέμα :

Αφορά τα Μ.Α.Π. των ετών 2017, 2018 και 2019, τα οποία δεν έχουν πάρει οι εργαζόμενοι του Δήμου αλλά και οι νυν απασχολούμενοι σε προγράμματα κοινωφελούς εργασίας που τα δικαιούνται, καθώς και η παροχή του γάλακτος που έχει διακοπεί από τον Οκτώβρη του 2018. Ζητάμε άμεσα η Δημοτική Αρχή να προχωρήσει στη χορήγηση των παραπάνω ειδών, στους συνάδελφους που διακινδυνεύουν την ασφάλεια και τη ζωή τους κατά τη διάρκεια της εκτέλεσης των καθηκόντων τους. Γνωρίζουμε όλοι για τα θανατηφόρα ατυχήματα – μετράμε 50 – στους ΟΤΑ τα τελευταία χρόνια.

Για το τρίτο θέμα :

Τέλος, ενημερώνουμε και ζητάμε από τη Δημοτική Αρχή να αποκαταστήσει την αδικία που έχει γίνει εις βάρος των περίπου 120 πρώην συναδέλφων-συμβασιούχων-απολυμένων, οι οποίοι δεν έχουν συμπεριληφθεί στην κατάσταση των δικαιούχων της αποτίμησης σε χρήμα των ειδών Μ.Α.Π. και γάλακτος παρελθόντων ετών βάσει του Ν.4483/2017.”

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΜΑΠ, ΓΑΛΑ, ΔΑΣ-ΟΤΑ ΡΟΔΟΥ, ΧΟΡΗΓΗΘΟΥΝ


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!