Δανιηλίδης: «Από την Τ.Α. τα 754 εκ. ευρώ από τα 812 εκ. του πρωτογενούς πλεονάσματος»

«Από την τοπική αυτοδιοίκηση προέρχονται τα 754 εκ. από τα συνολικά 812 εκ. ευρώ στα οποία υπολογίζεται το πρωτογενές πλεόνασμα για το 2013, σύμφωνα με στοιχεία του γενικού λογιστηρίου του κράτους και με την εισηγητική έκθεση του προϋπολογισμού. Τα παραπάνω προκύπτουν από τις σελίδες 70 έως 80 και 125 έως 129 της εισηγητικής έκθεσης του προϋπολογισμού. Αυτό το στοιχείο και μόνο μας δίνει το δικαίωμα να πούμε «έλεος», «φτάνει, δεν μπορεί να υπάρξει άλλη οικονομική αιμορραγία στην αυτοδιοίκηση.».

Τα παραπάνω ανέφερε ο πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων (ΠΕΔ) Κεντρικής Μακεδονίας, Σίμος Δανιηλίδης, στη συνεδρίαση του οργάνου, ενόψει της έκτακτης Γενικής Συνέλευσης της ΚΕΔΕ που θα γίνει στην Αθήνα την ερχόμενη Πέμπτη.

Ο κ. Δανιηλίδης επισήμανε ότι έχει ήδη συζητήσει για τα στοιχεία αυτά με τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ, ενώ σε θεσμικό επίπεδο τόνισε ότι η θέση των οργάνων της αυτοδιοίκησης θα πρέπει να είναι η μη αποδοχή απολύσεων εργαζομένων μονίμων ή αορίστου χρόνου υπαλλήλων και καταργήσεων ή συρρίκνωσης νομικών προσώπων δημοσίου δικαίου και ιδιωτικού δικαίου των δήμων.

«Είμαστε ασφαλώς υπέρ της διαδημοτικής και ενδοδημοτικής κινητικότητας υπαλλήλων εφόσον δοθούν κίνητρα ώστε ο μετακινούμενος εθελοντικά να μην ξαναμπεί σε διαδικασία διαθεσιμότητας ή κινητικότητας και τα πρώτα 3 με 5 χρόνια να λαμβάνει κάποιο μηνιαίο επίδομα», σημείωσε.

 

 

Πηγή: ΑΜΠΕ

 

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ, ΣΙΜΟΣ ΔΑΝΙΗΛΙΔΗΣ, ΠΕΔ, ΚΕΔ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!