δανιηλίδης-από-την-τ-α-τα-754-εκ-ευρώ-από-240050
ΔΗΜΟΙ | 26.11.2013 | 20:57

Δανιηλίδης: “Από την Τ.Α. τα 754 εκ. ευρώ από τα 812 εκ. του πρωτογενούς πλεονάσματος”

Ακούστε το άρθρο
Προσθήκη του aftodioikisi.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

“Από την τοπική αυτοδιοίκηση προέρχονται τα 754 εκ. από τα συνολικά 812 εκ. ευρώ στα οποία υπολογίζεται το πρωτογενές πλεόνασμα για το 2013, σύμφωνα με στοιχεία του γενικού λογιστηρίου του κράτους και με την εισηγητική έκθεση του προϋπολογισμού. Τα παραπάνω προκύπτουν από τις σελίδες 70 έως 80 και 125 έως 129 της εισηγητικής έκθεσης του προϋπολογισμού. Αυτό το στοιχείο και μόνο μας δίνει το δικαίωμα να πούμε “έλεος”, “φτάνει, δεν μπορεί να υπάρξει άλλη οικονομική αιμορραγία στην αυτοδιοίκηση.”.

Τα παραπάνω ανέφερε ο πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων (ΠΕΔ) Κεντρικής Μακεδονίας, Σίμος Δανιηλίδης, στη συνεδρίαση του οργάνου, ενόψει της έκτακτης Γενικής Συνέλευσης της ΚΕΔΕ που θα γίνει στην Αθήνα την ερχόμενη Πέμπτη.

Ο κ. Δανιηλίδης επισήμανε ότι έχει ήδη συζητήσει για τα στοιχεία αυτά με τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ, ενώ σε θεσμικό επίπεδο τόνισε ότι η θέση των οργάνων της αυτοδιοίκησης θα πρέπει να είναι η μη αποδοχή απολύσεων εργαζομένων μονίμων ή αορίστου χρόνου υπαλλήλων και καταργήσεων ή συρρίκνωσης νομικών προσώπων δημοσίου δικαίου και ιδιωτικού δικαίου των δήμων.

“Είμαστε ασφαλώς υπέρ της διαδημοτικής και ενδοδημοτικής κινητικότητας υπαλλήλων εφόσον δοθούν κίνητρα ώστε ο μετακινούμενος εθελοντικά να μην ξαναμπεί σε διαδικασία διαθεσιμότητας ή κινητικότητας και τα πρώτα 3 με 5 χρόνια να λαμβάνει κάποιο μηνιαίο επίδομα”, σημείωσε.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Aftodioikisi News

Η aftodioikisi.gr είναι η βασική Διαδικτυακή πύλη για τους ΟΤΑ, το Δημόσιο και την Εργασία στην Ελλάδα, λειτουργώντας από τον Απρίλιο του 2008 ως πηγή έγκυρης και συνεχούς ροής ενημέρωσης με ειδήσεις και θέματα από το χώρο της Αυτοδιοίκησης, της Δημόσιας Διοίκησης, της Εργασίας, της Ασφάλισης αλλά και γενικότερης επικαιρότητας από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Τον Μάιο του 2010, μόλις δύο χρόνια μετά την έναρξη της λειτουργίας της τιμήθηκε με το δημοσιογραφικό Βραβείο Μπότση. Παράλληλα, αποτελεί κόμβο αμφίδρομης επικοινωνίας μεταξύ πολιτικών, αιρετών της Αυτοδιοίκησης αλλά και επιχειρηματιών με τους πολίτες και τους εργαζόμενους στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, ενώ λειτουργεί ως δίαυλος διαδραστικής ενημέρωσης και επικοινωνίας μεταξύ της Περιφέρειας και του Κέντρου. Καθημερινά δέχεται εκατοντάδες χιλιάδες επισκέψεις από εργαζόμενους στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, πολιτικούς, αιρετούς της Αυτοδιοίκησης, επιχειρηματίες και, κυρίως, πολίτες που ενδιαφέρονται για τοπικά, εργασιακά, ασφαλιστικά αλλά και για γενικότερα θέματα της επικαιρότητας.