Δ. Ξυλοκάστρου: Συγγνώμη, για τα σκουπίδια, αλλά... - Aftodioikisi.gr
Τρίτη
26
Οκτώβριος
Back

Δ. Ξυλοκάστρου: Συγγνώμη, για τα σκουπίδια, αλλά…

Κάτι σπάνιο για τα πολιτικά δρώμενα της χώρα κάνει ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας του Δήμου Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης Περικλής Μενούνος, απευθυνόμενος στους κατοίκους της πόλης του και αφορμή το πρόβλημα με τα σκουπίδια: ζητεί συγγνώμη για την καθαριότητα, επιρρίπτοντας την ευθύνη στην ακυβερνησία του κράτους και την απαγόρεψη στις προσλήψεις λόγω εκλογών.

«Ζητούμε συγνώμη – παρ’ όλο που οι ευθύνες ανήκουν στο δυσλειτουργικό κράτος μας – για τις ελλείψεις που παρατηρούνται στον τομέα της καθαριότητας», σημειώνει απευθυνόμενος στους πολίτες του δήμου του.

«Φέτος, το 2012, προκηρύχτηκε πρόγραμμα από το ΕΣΠΑ, για την πρόσληψη ανέργων που στο δήμο μας αντιστοιχούσαν 100 άτομα που θα εργάζονταν επί 5 μήνες και θα πληρωνόντουσαν από χρήματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Σύμφωνα με το πρόγραμμα οι προσλήψεις θα είχαν γίνει έως τις αρχές του Μαΐου», διευκρινίζει.

«Δυστυχώς όμως, στη χώρα μας ισχύει ο παραλογισμός να μην λειτουργεί το κράτος κατά την περίοδο των εκλογών, που διήρκησε 3 μήνες. Καθυστερούν οι διαδικασίες και απαγορεύονται οι προσλήψεις με αποτέλεσμα, σύμφωνα με τους ιθύνοντες να ολοκληρωθούν στο τέλος του Ιουλίου!!!!!!», υπογραμμίζει.

 

Η ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΥ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ
Ο Δήμος μας, όπως όλοι οι Δήμοι της χώρας, κάθε χρόνο τους καλοκαιρινούς μήνες, προκειμένου να ανταποκριθεί στις μεγάλες και πιεστικές ανάγκες της αποκομιδής των απορριμμάτων, της καθαριότητας και της κοπής ξερών χόρτων στους κοινόχρηστους χώρους, (Δάσος Πευκιάς, πλατείες, παιδικές χαρές, νεκροταφεία, γήπεδα, παραλίες κ.λ.π.) προσλαμβάνει εποχικούς υπαλλήλους.

Η πρόσληψη τους ολοκληρώνονταν στο τέλος Μαΐου κάθε έτους ώστε άμεσα αρχίζαμε τις παραπάνω εργασίες.

Φέτος, το 2012, προκηρύχτηκε πρόγραμμα από το ΕΣΠΑ, για την πρόσληψη ανέργων που στο Δήμο μας αντιστοιχούσαν 100 άτομα που θα εργάζονταν επί 5 μήνες και θα πληρωνόντουσαν από χρήματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα οι προσλήψεις θα είχαν γίνει έως τις αρχές του Μαΐου. Δυστυχώς όμως, στη χώρα μας ισχύει ο παραλογισμός να μην λειτουργεί το κράτος κατά την περίοδο των εκλογών, που διήρκησε 3 μήνες.

Καθυστερούν οι διαδικασίες και απαγορεύονται οι προσλήψεις με αποτέλεσμα, σύμφωνα με τους ιθύνοντες να ολοκληρωθούν στο τέλος του Ιουλίου!!!!!!

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα – αυτή την περίοδο της αιχμής – να έχουμε μεγάλες ελλείψεις προσωπικού και να μην μπορούμε να ανταποκριθούμε πλήρως στις παραπάνω ανάγκες.

Ζητούμε συγνώμη, – παρ’ όλο που οι ευθύνες ανήκουν στο δυσλειτουργικό κράτος μας – για τις ελλείψεις που παρατηρούνται στον τομέα της καθαριότητας.

Ευελπιστούμε, το συντομότερο δυνατό, οι αρμόδιοι να ολοκληρώσουν τις διαδικασίες των προσλήψεων ώστε να καταφέρουμε να ανταποκριθούμε στις υπηρεσίες της καθαριότητας και της προστασίας του περιβάλλοντος.

 

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!