Δ. Βολου: Ερωτήματα για την 25χρονη συνεργάτιδα του Μπέου με τον κορωνοϊό

Πέπλο μυστηρίου καλύπτει τις τελευταίες ημέρες την εργασιακή σχέση που είχε η 25χρονη συνεργάτιδα, στην υποδοχή (;) του γραφείου του Δημάρχου Βόλου Αχ. Μπέου με το Δήμο Βόλου, καθώς φέρεται να μην είναι υπάλληλος των ΟΤΑ. Με την εμφάνιση του θετικού κρούσματος κορωνοϊού άνοιξε και το ζήτημα της εργασιακής της σχέσης, καθώς πολλοί ήταν αυτοί που έθεταν ερωτήματα για το πως και με ποια σχέση εργασίας, υπήρχε η εν λόγω εργαζόμενη στο Δημαρχείο Βόλου. Τα ίδια ερωτηματικά και απορίες έχει και η πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Μαγνησίας κ. Θάλεια Στάχτου, η οποία μιλώντας στο Ράδιο ΕΝΑ και στον Δημήτρη Καρεκλίδη ανέφερε πως δεν γνώριζε καν την ύπαρξη της συγκεκριμένης υπαλλήλου στη εν λόγω θέση.
Συγκεκριμένα, αναστάτωση προκλήθηκε την περασμένη εβδομάδα όταν καταγράφηκε ένα θετικό κρούσμα κορωνοϊού στο Δημαρχείο του Βόλου. Με καθυστέρηση αρκετών ωρών, ο Δήμαρχος Βόλου Αχ. Μπέος ενημέρωνε, πως συνεργάτιδά του στην υποδοχή του γραφείου του νοσεί από κορωνοϊό και πως θα ακολουθούσε τις προβλεπόμενες διαδικασίες σύμφωνα με τα πρωτόκολλα. Εκτός φυσικά από καθεαυτό το υγειονομικό κομμάτι της υπόθεσης και την πορεία της υγείας τόσο της 25χρονης όσο και των υπολοίπων εργαζομένων στο Δημαρχείο, αλλά και των πολιτών που ήρθαν σε επαφή μαζί της, γεννήθηκαν ερωτήματα σε σχέση με την εργασιακή της σχέση, καθώς φέρεται να μην είναι μόνιμη υπάλληλος, ούτε μετακλητή και ούτε ειδική συνεργάτιδα, όπως ορίζει ο νόμος.

«Δεν επιτρέπεται να υπάρχουν άνθρωποι
χωρίς συγκεκριμένη σχέση εργασίας»

«Εγώ δεν ήξερα ότι υπάρχει η συγκεκριμένη υπάλληλος εκεί. Το θέμα είναι ότι γενικά σε οποιαδήποτε δημόσια υπηρεσία δεν επιτρέπεται να υπάρχουν άνθρωποι χωρίς συγκεκριμένη σχέση εργασίας και συγκεκριμένο καθηκοντολόγιο. Αυτό απορρέει από το νόμο. Γι΄ αυτό υπάρχει ο ΑΣΕΠ και οι θέσεις των ειδικών συνεργατών. Υπάρχει η νόμιμη διαδικασία και αυτή διασφαλίζει την ιδιωτικότητα των πολιτών. Εγώ ως υπάλληλος δίνω λόγο για την εργασία μου στο Δήμο. Ένας άνθρωπος που δεν φαίνεται πουθενά μπορεί να χρησιμοποιήσει στοιχεία και κανείς να μη του ζητήσει το λόγο. Η συγκεκριμένη κυρία δεν ξέρω τι σχέση εργασίας έχει και δεν ήξερα την ύπαρξή της», είπε χαρακτηριστικά η πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Μαγνησίας κ. Θάλεια Στάχτου.

«Από ποιον πληρώνεται;»

Ερωτήματα για την σχέση εργασίας όμως της 25χρονης με το Δήμο άφησε και η δημοτική κίνηση «Μαζί για τον Βόλο», όπου σε ανακοίνωσή της την περασμένη εβδομάδα και μετά την επιβεβαίωση του κρούσματος επεσήμανε μεταξύ άλλων πως » είναι απορίας άξιο ποια υπηρεσιακή σχέση έχει ακριβώς η συγκεκριμένη συνεργάτιδα που φυσικά της ευχόμαστε περαστικά. Τι πάει να πει πρόσωπο «που είναι σε επαφή με το γραφείο του Δημάρχου Βόλου «; Από ποιον πληρώνεται; Ο Καθένας μπορεί να έχει θεσμικό ρόλο;
Αν υπάρχει παράβαση της εργατικής νομοθεσίας, μάλλον και αυτό πρέπει να ερευνηθεί. Το κύριο είναι ότι στον δήμο και στο δημόσιο δεν μπορεί να υπάρχουν αφανείς εργαζόμενοι που δεν υπάγονται στο θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας τους. Οι μετακλητοί προσλαμβάνονται με διαφάνεια, πληρώνονται νόμιμα κλπ. Αλίμονο αν ο κάθε δήμαρχος φέρνει την παρέα του να χειρίζεται δημόσιες υποθέσεις. Ακόμη και οι άμισθοι συνεργάτες δημοσιοποιούνται στη Διαύγεια».
Μάλιστα, η κ. Στάχτου αναφέρθηκε και σε περιστατικό που η ίδια μετέβη στο Δημαρχείο και όταν ζήτησε να δει έναν υπάλληλο, κάποια κυρία τη ρώτησε ποια ήταν, τη στιγμή που είναι και η … πρόεδρος των εργαζομένων!
«Κάποια στιγμή πήγα στο Δημαρχείο, ζήτησα έναν υπάλληλο και μια κυρία με ρώτησε ποια ήμουν. Υπάρχουν κάποιες κυρίες που δεν τις γνώριζα. Μπορεί να είναι συνεργάτιδες νόμιμα του Δημάρχου. Δεν τις ήξερα», είπε η κ. Στάχτου, λέγοντας πως υπάρχουν δημοτικές παρατάξεις που μπορούν να ψάξουν το εν λόγω ζήτημα και να θέσουν τα ερωτήματά τους.

πηγή: magnesianews.grdept

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΔΗΜΟΣ ΒΟΛΟΥ, ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΜΠΕΟΣ, 25ΧΡΟΝΗ, ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!