Δ. Θεσσαλονίκης: Προχωρά στην ανακύκλωση φελιζόλ από γήπεδα και λαϊκές

Την ανακύκλωση των φελιζόλ από τα ποδοσφαιρικά γήπεδα Χαριλάου, Τούμπας και Καυταντζογλείου, από τις λαϊκές αγορές, αλλά και το Καπάνι σχεδιάζει μέσα στο επόμενο διάστημα ο Δήμος Θεσσαλονίκης.

Το φελιζόλ είναι ένα υλικό, το οποίο καταλαμβάνει μεγάλο όγκο σε σχέση με το μικρό βάρος του, ενώ προκαλεί πολλά προβλήματα στον μηχανολογικό εξοπλισμό και τα απορριμματοφόρα του κεντρικού δήμου.

Σύμφωνα με δηλώσεις του γγ του Δήμου Θεσσαλονίκης, υπεύθυνου για την καθαριότητα, Θωμά Ψαρρά, «σύντομα θα βγει πρόσκληση ενδιαφέροντος για να ανακηρυχτεί ο ανάδοχος που θα συγκεντρώνει από τα ποδοσφαιρικά γήπεδα, το Καπάνι και τις λαϊκές αγορές όλα τα φελιζόλ».

«Το συγκεκριμένο υλικό δημιουργεί πολλά προβλήματα στον μηχανολογικό μας εξοπλισμό. Κολλάει στις πρέσες των απορριμματοφόρων και στα κοντέινερς κατά τη μεταφορά στον ΧΥΤΑ και είναι δύσκολο να ξηλωθεί» πρόσθεσε ο κ. Ψαρράς.

Η ανακύκλωση των φελιζόλ από τις λαϊκές αγορές της πόλης θα γίνεται σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, στην αρμοδιότητα της οποίας ανήκουν οι συγκεκριμένοι χώροι.

«Προχωρά η συνεργασία με τον δήμο, ώστε να βρεθεί μία λύση για τα κουτιά από φελιζόλ, στα οποία τοποθετούνται τα ψάρια στις λαϊκές αγορές και βρίσκονται διάσπαρτα στους δρόμους. Ψάχνουμε μία εταιρία να αναλάβει την ανακύκλωση» ανέφερε ο αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, Κώστας Γιουτίκας.

Επιθυμία των υπεύθυνων του Δήμου Θεσσαλονίκης και της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας είναι να γίνεται η διαλογή των φελιζόλ στην πηγή και στη συνέχεια να τα παραλαμβάνει η ανάδοχος εταιρεία.

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ, ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, ΓΗΠΕΔΑ, ΛΑΙΚΕΣ, ΦΕΛΙΖΟΛ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!