Δ. Θεσσαλονίκης: Ο επικρατέστερος νέος πρόεδρος του ΔΣ

Την Παρασκευή με έκτακτο δημοτικό συμβούλιο στις τρεις το μεσημέρι θα γίνει η εκλογή του νέου προέδρου, έπειτα από την τριπλή παραίτηση της Καλυψώς Γούλα.

O νέος πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου θα πρέπει να προέρχεται από την «Πρωτοβουλία» και αυτή την στιγμή ως επικρατέστερο όνομα είναι μόνο ένα. Σύμφωνα με πληροφορίες, μετά την άρνηση της Μαρίας Πασχαλίδου να αναλάβει την θέση που άφησε η Καλυψώ Γούλα, οι συζητήσεις επικεντρώνονται στο όνομα του Σίμου Μπενσασσών . Ο ίδιος ακόμα δεν έχει δώσει την απάντησή του, ωστόσο ο Γιάννης Μπουτάρης τον αναμένει και στην περίπτωση που απαντήσει θετικά, θα ανακοινώσει πως ο κ. Μπενσασσών είναι η πρότασή τους για πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου.

Την Τετάρτη στις 18:00, θα γίνει σύσκεψη της δημοτικής ομάδας και σε κάθε περίπτωση, ακόμα και αν δεν έχει απαντήσει στο μεσοδιάστημα ο Σίμος Μπενσασσών, θα υπάρχει «λευκός καπνός». Μέχρι την ολοκλήρωση της διαδικασίας διαδοχής, πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου παραμένει η Καλυψώ Γούλα.


Ποιος είναι ο Σίμος Μπενσασσών 

Ο Σίμος Μπενσασσών είναι δημοτικός σύμβουλος της «Πρωτοβουλίας» και επικεφαλής στο Ok!Thess. Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη και είναι πτυχιούχος αρχιτεκτονικής του ΑΠΘ, ενώ έχει σπουδάσει και πληροφορική στο Πανεπιστήμιο του Λονδίνου.

Εργάστηκε ως αρχιτέκτονας στη Ζάμπια και την Ισπανία, καθώς και ως σύμβουλος επιχειρήσεων και κατόπιν, επιχειρηματίας στην Αγγλία στο χώρο της πληροϕορικής. Το 1990 προσλήφθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή στις Βρυξέλλες, ως υπεύθυνος για την έρευνα στις μελλοντικές και αναδυόμενες τεχνολογίες στους τομείς της πληροϕορικής και των τηλεπικοινωνιών. Ο κ, Μπενσασσών ασχολήθηκε ιδιαίτερα με την προώθηση των «ψηϕιακών πόλεων».

Επίσης, συνέβαλε στην προετοιμασία διαπραγματεύσεων και συμϕωνιών της ΕΕ με χώρες όπως η Κίνα, η Ρωσία, οι ΗΠΑ η Βραζιλία και άλλες ως υπεύθυνος για τις διεθνείς σχέσεις της ΕΕ στους ίδιους τομείς.

Ως δημοτικός σύμβουλος στο δήμο Θεσσαλονίκης εκλέχθηκε το 2014.

πηγή: makthes.gr

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΣ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!