Δ. Θεσσαλονίκης: Ελεγχόμενη στάθμευση σε όλες τις γειτονιές
Επέκταση του μέτρου ελεγχόμενης στάθμευσης σε όλες τις δημοτικές κοινότητες της Θεσσαλονίκης μελετά η δημοτική Αρχή – σήμερα ισχύει μόνο στο κέντρο. Στις προθέσεις του δήμου είναι να χωροθετηθούν θέσεις στάθμευσης σε όλους τους δρόμους και να δοθούν κάρτες μόνιμων κατοίκων για δωρεάν στάθμευση, ενώ οι επισκέπτες θα καταβάλλουν το σχετικό αντίτιμο για να παρκάρουν το αυτοκίνητό τους. Ο δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης ανακοίνωσε την επέκταση της ελεγχόμενης στάθμευσης και ποιοι δρόμοι πεζοδρομούνται στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας.
“Σκοπεύουμε να επεκτείνουμε το μέτρο σε όλο τον δήμο“, δήλωσε χθες ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, στη διάρκεια παρουσίασης του προγράμματος που εκπόνησε ο δήμος συμμετέχοντας στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας, που αρχίζει σήμερα και θα διαρκέσει μέχρι τις 22 Σεπτεμβρίου.
“Είναι στις προθέσεις μας η επέκταση του μέτρου. Θα δώσουμε το προνόμιο της δωρεάν στάθμευσης στους μόνιμους κατοίκους, ενώ αν ένας δημότης μετακινείται από τη μία δημοτική κοινότητα στην άλλη, θα πληρώνει για να παρκάρει. Θα δούμε πρώτα πώς θα αναδιοργανωθούν οι δημοτικές κοινότητες και στη συνέχεια θα αρχίσουμε τον σχεδιασμό“, υπογράμμισε ο αντιδήμαρχος Αστικού Σχεδιασμού Ανδρέας Κουράκης.
Μέλημα της δημοτικής Αρχής άλλωστε είναι η πιστή εφαρμογή του υπάρχοντος μέτρου στο κέντρο, καθώς, όπως κατήγγειλε ο αντιδήμαρχος Κουράκης, πολλές θέσεις ελεγχόμενης στάθμευσης καταλαμβάνονται από ιδιοκτήτες πάρκιγκ και νοικιάζονται σε πελάτες τους, ενώ ακόμη και περιπτεράδες εκμεταλλεύονται μεγάλο χώρο πίσω από τα περίπτερα.
Με πληροφορίες από makthes.gr
Προτεινόμενα άρθρα
27.06.2026 | 18:59






