Δ. Θεσσαλονίκης: Διήμερη επίσκεψη στο Ομάν για την τουριστική προβολή

Σε διήμερη επίσκεψη στο Ομάν συμμετείχε ο Δήμος Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο ταξιδιού εξοικείωσης (“fam trip”) που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία της Turkish Airlines και τη συμμετοχή τουριστικών επιχειρήσεων και μέσων μαζικής ενημέρωσης (δημοσιογράφων τουρισμού) της πόλης. Στόχος του ταξιδιού ήταν η παρουσίαση της Θεσσαλονίκης ως τουριστικού προορισμού στην αγορά του Ομάν.

Λίγες ημέρες μετά την επίσκεψη του δημάρχου και επιχειρηματιών του τουρισμού στην Άγκυρα για να συμμετάσχουν στο Τουριστικό Φόρουμ που πραγματοποιήθηκε στην τουρκική πρωτεύουσα, εκπρόσωποι του τουρισμού της πόλης ταξίδεψαν και πάλι για να πραγματοποιήσουν επιχειρηματικές συναντήσεις αυτή τη φορά στο Μουσκάτ του Ομάν και να δημιουργήσουν τις αναγκαίες συνθήκες για το άνοιγμα μιας ακόμη αγοράς.

«Σταθερή στρατηγική του Δήμου Θεσσαλονίκης είναι η προσέλκυση τουριστών από αγορές με δυναμική ανάπτυξης, από χώρες που ενδιαφέρονται να ανακαλύψουν νέους προορισμούς.  Η Θεσσαλονίκη είναι μια κοσμοπολίτικη πόλη, που ανοίγεται σταδιακά σε ολόκληρο τον κόσμο και της οποίας τα τουριστικά πλεονεκτήματα, πολιτισμός, αναψυχή, γαστρονομία, εύκολη μετακίνηση και ασφάλεια, την καθιστούν ελκυστικό προορισμό για ολόκληρο το χρόνο»  δήλωσε ο Σπύρος Πέγκας, εντεταλμένος σύμβουλος του Δήμου για θέματα Τουρισμού και Διεθνών Σχέσεων, που εκπροσώπησε τον Δήμο στο ταξίδι.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης, ο κ. Πέγκας συναντήθηκε με το γενικό γραμματέα του νεοσύστατου υπουργείου Τουρισμού, με τον οποίο και συζήτησε τις δυνατότητες ενίσχυσης της συνεργασίας των δύο χωρών σε θέματα τουρισμού. Στη συνέχεια συμμετείχε σε επιχειρηματικές συναντήσεις με τοπικούς τουριστικούς παράγοντες, στους οποίους και παρουσίασε την πόλη της Θεσσαλονίκης, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στα μεγάλα διεθνή αθλητικά και πολιτιστικά γεγονότα που θα πραγματοποιηθούν στην πόλη προσεχώς και ιδιαίτερα στις εκδηλώσεις της Ευρωπαϊκής Πρωτεύουσας Νεολαίας.

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΕΠΙΣΚΕΨΗ, ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ, ΟΜΑΝ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!