Δ. Σπαρτιατών: Υπέγραψε σύμφωνο συνεργασίας με το δήμο Nanjing της Κίνας

Στο Δημαρχείο Σπάρτης βρέθηκε το πρωί της Δευτέρας 12 Νοεμβρίου, αντιπροσωπεία του Δήμου Nanjing της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας, με επικεφαλής τον Πρόεδρο του Κογκρέσου της Nanjing, Long Xiang, για την υπογραφή συμφώνου συνεργασίας με το Δήμο Σπάρτης.

Με γνώμονα το κοινό καλό των δημοτών τους, μέσα σε κλίμα αλληλεγγύης και αλληλοσεβασμού, οι δυο πλευρές δεσμεύθηκαν με την υπογραφή του Μνημονίου συνεργασίας ν’ αναπτύξουν γόνιμες σχέσεις συνεργασίας, στους τομείς του πολιτισμού και τουρισμού, της εκπαίδευσηςγεωργίας και οικονομίας, καθώς και του εμπορίου,  με σκοπό την προώθηση της κοινής ευημερίας και ανάπτυξης.

Ο Δήμος Σπάρτης ανοίγει με την υπογραφή του συμφώνου αυτού, ένα ανοικτό δίαυλο επικοινωνίας με την κινεζική πόλη, µε γνώμονα την τουριστική ανάπτυξη του τόπου μας και την περαιτέρω προβολή του στην κολοσσιαία αγορά της Κίνας. Εξάλλου, εκπρόσωποι των δυο πόλεων, θα έχουν συχνές επαφές για να συντονίζουν την υλοποίηση των σχεδίων. Αποδεικνύει, δε, τον αναπτυξιακό ρόλο που μπορούν να διαδραματίσουν οι ΟΤΑ, στην κατεύθυνση τόνωσης της τοπικής οικονομίας.

Ο Δήμαρχος Σπάρτης Ευάγγελος Βαλιώτης υπογράμμισε, πως πρόκειται για ένα μεγαλόπνοο όραμα που μοιράζονται οι δυο πόλεις, εκφράζοντας παράλληλα την πεποίθηση, ότι η πολυσχιδής και εποικοδομητική συνεργασία και η ανταλλαγή πρακτικών, θα είναι αμοιβαία επωφελής. Σημείωσε, τέλος, πως οι ενέργειες επίτευξης εξωστρέφειας και δικτύωσης του Δήμου, θα συνεχισθούν, αφού βρίσκονται ψηλά στην ατζέντα προτεραιοτήτων της Δημοτικής αρχής.

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΚΙΝΑ, ΣΥΜΦΩΝΟ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΔΗΜΟΣ ΣΠΑΡΤΙΑΤΩΝ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!