Δ. Σουλίου: Εγκρίθηκε χρηματοδότηση ύψους 2.468.000 € για το έργο «Ανάδειξη Κτιρίου Βούλγαρη»

Εγκρίθηκε η χρηματοδότηση ύψους 2.468.000€ του Δήμου Σουλίου για την «Ανάδειξη του κτιρίου Βούλγαρη ως πολυχώρου τέχνης, ιστορίας, πολιτισμού και εκπαίδευσης», από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία 2014-2020. H πρόταση για τη χρηματοδότηση του έργου προετοιμάστηκε με τη στενή συνεργασία των στελεχών του δήμου και της ΜΟΔ (Μαρία Ανδρονή, Νάνσυ Λέκκα και Ελένη Κατσουλιέρη, υπό τον συντονισμό του προϊσταμένου της ομάδας Υποστήριξης Δικαιούχων ΕΣΠΑ Κώστα Αρβανίτη).

Το κτίριο Βούλγαρη κατασκευάστηκε στην Παραμυθιά στις αρχές του 20ού αιώνα ως Δημοτικό Σχολείο, με δωρεά του ευεργέτη Σωτηρίου Γ. Βούλγαρη της γνωστής οικογένειας «BVLGARI». Με την ένταξη του έργου στο ΕΣΠΑ διασφαλίζεται η αποκατάσταση της αρχιτεκτονικής και στατικής του επάρκειας, καθώς και η κατάλληλη διαμόρφωσή του προκειμένου να αποτελέσει έναν επισκέψιμο πολυχώρο πολιτισμού. Σύμφωνα, μάλιστα, με την πρόταση που συνέταξαν ο Δήμος Σουλίου και η ΜΟΔ, το κτίριο Βούλγαρη θα προσφέρει διαδραστικά και βιωματικά, στον επισκέπτη του, αλλά και στους κατοίκους του δήμου, μια περιήγηση στον μύθο, την ιστορία και τις τέχνες της περιοχής του Σουλίου και του μυθικού Αχέροντα. Αναλυτικότερα, στο κτίριο θα λειτουργήσουν:
 Διαδραστική έκθεση για την οικογένεια Βούλγαρη
 Διαδραστικές εκθέσεις για την Παραμυθιά, τη μυθολογία και την ιστορία της περιοχής Σουλίου και Αχέροντα
 Χώροι τέχνης, ψυχαγωγίας και βιβλιοθήκης
 Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης
 Καφενείο και εκθετήριο
Η ΜΟΔ θα συνεχίζει να υποστηρίζει τον Δήμο Σουλίου σε όλα τα στάδια υλοποίησης του έργου μέχρι και την ολοκλήρωσή του.

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ, ΔΗΜΟΣ ΣΟΥΛΙΟΥ, ΑΝΑΔΕΙΞΗ, ΚΤΙΡΙΟΥ, ΒΟΥΛΓΑΡΗ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!