Δ. Σιθωνίας: Τροποποίησε τον Κανονισμό Ύδρευσης με παρέμβαση του Συνηγόρου του Πολίτη

Μετά από παρέμβαση του Συνηγόρου του Πολίτη, ο Δήμος Σιθωνίας τροποποίησε τα άρθρα του Κανονισμού Ύδρευσης με τα οποία προβλέπονταν η επιβολή ελάχιστης κατανάλωσης ύδρευσης με κριτήριο την παλαιότητα των κτισμάτων και η διαφορετική αντιμετώπιση αλλοδαπών καταναλωτών.

Συγκεκριμένα, το ∆ηµοτικό Συµβούλιο του ∆ήµου Σιθωνίας, αποφάσισε την επιβολή ελάχιστης κατανάλωσης ύδρευσης µε κριτήριο την παλαιότητα των κτισµάτων, η οποία επέφερε σηµαντική οικονοµική επιβάρυνση στους ιδιοκτήτες ακινήτων που δεν είχαν υψηλή κατανάλωση.

Ο Συνήγορος επεσήµανε προς τις υπηρεσίες του ∆ήµου ότι οι χρήστες των υπηρεσιών ύδρευσης πρέπει να αντιµετωπίζονται ως καταναλωτές επί ίσοις όροις και να µη διακρίνονται µε βάση την παλαιότητα της οικοδοµικής άδειας των ακινήτων που χρησιµοποιούν.
Επίσης υπενθύµισε ότι η επιβολή της ελάχιστης υποχρεωτικής κατανάλωσης δεν έχει νοµικό έρεισµα και δεν συµβάλλει στη συνετή χρήση και την εξοικονόµηση νερού, καθώς δηµιουργεί ψευδαίσθηση περί της επάρκειας νερού.

Ο Συνήγορος του Πολίτη πρότεινε την άµεση επανεξέταση της υπόθεσης και την τροποποίηση του επίµαχου άρθρου του κανονισµού ύδρευσης, όπως και άλλου άρθρου το οποίο εισήγαγε διαφορετική αντιµετώπιση αλλοδαπών καταναλωτών.

Οι προτάσεις της Ανεξάρτητης Αρχής έγιναν αποδεκτές από το ∆ήµο Σιθωνίας και εκδόθηκε σχετική απόφαση του ∆ηµοτικού Συµβουλίου.

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΣΥΝΗΓΟΡΟΣ ΠΟΛΙΤΗ, ΔΗΜΟΣ ΣΙΘΩΝΙΑΣ, ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΥΔΡΕΥΣΗΣ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!