δ-σαρωνικού-σε-εξέλιξη-η-κατασκευή-έργ-1055846
ΔΗΜΟΙ | 02.08.2022 | 19:30

Δ. Σαρωνικού: Σε εξέλιξη η κατασκευή έργων αποχέτευσης ακαθάρτων

Ξεκίνησαν την προηγούμενη εβδομάδα οι εργασίες για την «Ολοκλήρωση Κατασκευής Έργων Αποχέτευσης Ακαθάρτων Κυρίως Οικισμών Καλυβίων και Κουβαρά», συνολικού προϋπολογισμού 5.500.000 ευρώ. Πρόκειται για την τελευταία φάση με την οποία ολοκληρώνεται ένα μεγάλο έργο υποδομής (μέχρι σήμερα έχει υλοποιηθεί το 70% του έργου), το δίκτυο αποχέτευσης των Καλυβίων και του Κουβαρά που θα βελτιώσει σημαντικά την ποιότητα ζωής των κατοίκων των δύο περιοχών.

Μέχρι σήμερα έχουν κατασκευασθεί σε διάφορες φάσεις τμήματα της αποχέτευσης ακαθάρτων των Καλυβίων και του Κουβαρά τα οποία δημοπρατήθηκαν και κατασκευάσθηκαν  αυτοτελώς αλλά και σε συνδυασμό με έργα οδοποιίας, είτε με ίδιους πόρους του Δήμου είτε στα πλαίσια χρηματοδοτικών προγραμμάτων.

Αντικείμενο του έργου

Το έργο περιλαμβάνει την τοποθέτηση αγωγών αποχέτευσης ακαθάρτων σε μη κατασκευασμένα τμήματα των εσωτερικών δικτύων αποχέτευσης ακαθάρτων του κυρίως οικισμού Καλυβίων και του Κουβαρά. Τα έργα συνδέονται λειτουργικά με το ήδη κατασκευασθέν δίκτυο και τελικό αποδέκτη το Κ.Ε.Λ. Μαρκοπούλου που ήδη λειτουργεί.

Οι αγωγοί που τοποθετούνται είναι κατασκευασμένοι από σωλήνες PVC συνολικού μήκους άνω των 9.0000 μέτρων. Σε όλο το μήκος του δικτύου τοποθετούνται επίσης επισκέψιμα φρεάτια. Προτεραιότητα στην κατασκευή των έργων είναι κάθε τμήμα του δικτύου ακαθάρτων που κατασκευάζεται να είναι μέρος ή να συμπληρώνει κενό σε υφιστάμενο τμήμα ώστε να προκύπτει ένα λειτουργικό δίκτυο που καταλήγει σε κατασκευασμένο αποδέκτη.

Ο δήμαρχος Σαρωνικού κ. Πέτρος Φιλίππου δήλωσε: “Ένα έργο σημαντικής αξίας για τους κατοίκους των Καλυβίων και του Κουβαρά ολοκληρώνεται με τις εργασίες που ξεκίνησαν πριν λίγες ημέρες, δίνοντας λύση στο  χρόνιο πρόβλημα της αποχέτευσης στις συγκεκριμένες περιοχές. Το έργο αυτό αναμένεται να αναβαθμίσει την ποιότητα ζωής των κατοίκων στα Καλύβια και τον Κουβαρά και να βελτιώσει την καθημερινότητά τους”.

Τις αμέσως επόμενες ημέρες θα υπάρξει εκτενής ενημέρωση για την εξέλιξη του έργου της αποχέτευσης για το παραλιακό μέτωπο του Δήμου Σαρωνικού.