Δ. Σαρωνικού: Αίτημα στον ΑΔΜΗΕ για την ακύρωσης της εγκατάστασης αιολικού πάρκου στο Πάνειον Όρος
Τετάρτη
29
Μάρτιος
Back

Δ. Σαρωνικού: Αίτημα στον ΑΔΜΗΕ για την ακύρωσης της εγκατάστασης αιολικού πάρκου στο Πάνειον Όρος

Ομόφωνη απόφαση να αποσταλεί στον Ανεξάρτητο Διαχειριστή Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΑΔΜΗΕ) αίτημα που θα ζητάει την ακύρωση της επιχειρούμενης εγκατάστασης αιολικού πάρκου στο Πάνειον όρος, έλαβε το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Σαρωνικού στη συνεδρίαση της 28ης Ιουλίου 2021.

Το βασικό επιχείρημα προς τον ΑΔΜΗΕ θα συνοψίζεται στην μεγάλη συνεισφορά της περιοχής στο ενεργειακό ισοζύγιο της χώρας και ειδικά της πρωτεύουσας, από τη μεγάλη μονάδα παραγωγής Λαυρίου-Κερατέας, και την ελάχιστη και μη συγκρίσιμη συνεισφορά των Αιολικών Πάρκων.

Παράλληλα, στο αίτημα θα ζητείται η εκ νέου μελέτη και ο σχεδιασμός για την αποτελεσματική ενσωμάτωση των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας στο Σύστημα Μεταφοράς στην Αττική .

Κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου πραγματοποιήθηκε ενημέρωση από τον Αναγκαστικό Συνεταιρισμό Καλυβίων για τις δικαστικές εξελίξεις που αφορούν στις ανεμογεννήτριες και ο δήμαρχος Σαρωνικού Πέτρος Φιλίππου πληροφόρησε το σώμα για τις ενέργειες στις οποίες προβαίνει το «Δίκτυο Δημάρχων για τις ανεμογεννήτριες» προκειμένου να κατατεθεί σχετική ενημέρωση – προσφυγή στην Επιτροπή Περιβάλλοντος της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο και ο Αναγκαστικός Συνεταιρισμός δήλωσαν ότι θα αγωνιστούν με κάθε μέσο για την αποτροπή της εγκατάστασης των ανεμογεννητριών στο Πάνειον όρος, οργανώνοντας τις ενέργειές τους πάντα σε διαβούλευση με την τοπική  κοινωνία.

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!