Δ.Σαρωνικού: Δωρεάν έλεγχος για εντοπισμό μαθησιακών δυσκολιών σε παιδιά ηλικίας 3-13 χρονών

Τη δυνατότητα για δωρεάν λογοθεραπευτική και μαθησιακή αξιολόγηση, σε συνεργασία με το επιστημονικό κέντρο «Οικογένεια», προσφέρει σε όλα τα παιδιά ηλικίας από 3 μέχρι 13 χρονών ο Δήμος Σαρωνικού στο πλαίσιο των κοινωνικών δράσεών του.

Στόχος του ελέγχου είναι να εντοπιστούν έγκαιρα πιθανές γλωσσικές, μαθησιακές και γραφοκινητικές δυσκολίες (δυσλεξία κ.ά.), με σκοπό είτε την αποκατάσταση, πριν από την εισαγωγή των παιδιών στο δημοτικό σχολείο, είτε την βελτίωση των σχολικών επιδόσεων όσων παιδιών φοιτούν ήδη.

Το πρόγραμμα 3-13 λειτούργησε ήδη κατά το προηγούμενο σχολικό έτος, παρέχοντας υπηρεσίες αξιολόγησης και διάγνωσης δυσκολιών, ενημέρωσης και καθοδήγησης σε συνολικά 85 οικογένειες. Από αυτές, περισσότερες από 50 οικογένειες παραπέμφθηκαν σε δημόσιους φορείς και ξεκίνησαν προγράμματα ειδικής αγωγής.

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΔΗΜΟΣ ΣΑΡΩΝΙΚΟΥ, ΠΑΙΔΙΑ, ΔΩΡΕΑΝ ΕΛΕΓΧΟΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!