Δ. Σαντορίνης: Πρέπει να τοποθετηθούν εφεδρείες ρεύματος

Την ανάγκη να τοποθετηθούν εφεδρείες ρεύματος στη Σαντορίνη για να μην υπάρξει ξανά πρόβλημα με την ηλεκτροδότηση, εξέφρασε μιλώντας στον Σκάι ο  δήμαρχος Σαντορίνης Νικόλαος Ζώρζος.

Όπως ανέφερε, όταν ανέλαβε δήμαρχος ζήτησε ενημέρωση για το θέμα, και είχε διαβεβαιώσεις από την ΔΕΗ ότι δεν υπάρχουν ανησυχίες για σοβαρά προβλήματα ηλεκτροδότησης σε ένα από τα πλέον δημοφιλή τουριστικά θέρετρα της χώρας. «Υπήρξαν επενδύσεις (σ.σ για την ηλεκτροδότηση), αλλά δεν εχει φροντίσει η ΔΕΗ για εφεδρείες για να αποκαθίσταται αμέσως το πρόβλημα. Τα τελευταία χρόνια δεν υπήρχαν σοβαρά προβλήματα διακοπών ρεύματος» σημείωσε.

Τις πρώτες βραδινές ώρες αναμένεται να αποκατασταθεί σε πολύ μεγάλο βαθμό η ηλεκτροδότηση στη Σαντορίνη και τη Θηρασιά, και αφού πρώτα τεθούν σε  λειτουργία, σταδιακά, οι μονάδες ηλεκτροπαραγωγής του νησιού και των γεννητριών που μεταφέρονται από την Αθήνα και τα νησιά για ενίσχυση του συστήματος.

Στο μεταξύ, ο Διαχειριστής του Δικτύου Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΔΕΔΔΗΕ) απηύθυνε σήμερα έκκληση για περιορισμό της κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας στη Σαντορίνη στα απολύτως απαραίτητα επίπεδα, ώστε να κατανεμηθεί η διαθέσιμη ισχύς σε όσο το δυνατόν μεγαλύτερο αριθμό καταναλωτών, μέχρι να αποκατασταθεί το πρόβλημα πλήρως.

Στο μεσοδιάστημα, δηλαδή τις επόμενες ώρες θα γίνεται ηλεκτροδότηση των καταναλωτών εκ περιτροπής και για περιορισμένη χρονική διάρκεια.

Σε ό,τι αφορά τα αίτια της πυρκαγιάς, θα ξεκινήσει έρευνα αμέσως μετά την αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης. Πληροφορίες όμως αναφέρουν ότι η φωτιά εκδηλώθηκε σε μία από τις πιο σύγχρονες μηχανές του σταθμού, κατά τη διαδικασία εκκίνησης.

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΔΕΗ, ΡΕΥΜΑ, ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ, ΔΗΜΑΡΧΟΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!