Δ. Ρόδου: Ζητεί επιμήκυνση δανείου σε ΤΠκΔ και νέο για εξόφληση χρεών - Aftodioikisi.gr
Πέμπτη
25
Νοέμβριος
Back

Δ. Ρόδου: Ζητεί επιμήκυνση δανείου σε ΤΠκΔ και νέο για εξόφληση χρεών

Επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής του δανείου που εκπορεύεται από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, σε 25 έτη, με το μικρότερο δυνατό επιτόκιο, χορήγηση νέου δανείου για την εξόφληση παλαιότερων οφειλών προς ΔΟΥ, ασφαλιστικών ταμείων και τρίτους και σύνταξη νέου νομοθετικού πλαισίου που θα διευρύνει την αναφορά του Ν. 3979/2010, ως προς την συμπερίληψη όλων ανεξαιρέτως των ληξιπρόθεσμων οφειλών και όχι χρονικά επιλεγμένου μέρους αυτών ζητεί με επιστολή του προς τον υπουργό Εσωτερικών Χάρη Καστανίδη ο αντιδήμαρχος Οικονομικών Ρόδου Νίκος Τσουκαλάς.

Στην επιστολή του, ο αντιδήμαρχος περιγράφει την οικονομική κατάσταση του Δήμου Ρόδου, σύμφωνα με την οποία:

  • Υπέρογκες δανειακές υποχρεώσεις, οι οποίες ανέρχονται συνολικά στα 65.000.000,00 ευρώ, εκ των οποίων τα 10.000.000,00 ευρώ αντλήθηκαν από το Ταμείο Παρακαταθηκών & Δανείων, με συνολικό ετήσιο τοκοχρεολύσιο ύψους 6.000.000,00 ευρώ.
  • Οφειλές προς τρίτους, προηγουμένων ετών, που προσεγγίζουν τα 40.000.000,00 ευρώ, τις οποίες λόγω του υπέρογκου ύψους τους δεν μπορούμε να ικανοποιήσουμε. Η αδυναμία ικανοποίησης των οφειλών, μας θέτει καθημερινά αντιμέτωπους με αθρόες διαταγές πληρωμών, δικαστικές διαμάχες και αγωγές κατάσχεσης ακίνητης περιουσίας του Δήμου για ικανοποίηση οικονομικών απαιτήσεων τρίτων.
  • Υψηλές μισθοδοτικές δαπάνες, απόρροια του μεγάλου αριθμού υπαλλήλων που κληρονόμησε ο νέος ενιαίος Δήμος Ρόδου.

«Τα παραπάνω θέτουν σε αμφισβήτηση τη φερεγγυότητα του δήμου, με αποτέλεσμα διαγωνισμοί για σημαντικές προμήθειες να μη μπορούν τελικά να ευοδωθούν δυσχεραίνοντας την καθημερινή εύρυθμη λειτουργία του», σημειώνει χαρακτηριστικά ο Νίκος Τσουκαλάς.

Όσον αφορά στη μείωση του μισθολογικού κόστους, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει:

  • δεν αναπληρώνουμε τις θέσεις των υπαλλήλων που συνταξιοδοτούνται,
  • μειώνουμε το εποχιακό προσωπικό και
  • πιστεύουμε στις μετατάξεις υπαλλήλων του δήμου σε άλλες υπηρεσίες που αντιμετωπίζουν προβλήματα έλλειψης προσωπικού.

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε την επιστολή του αντιδημάρχου Οικονομικών Ρόδου προς τον υπουργό Εσωτερικών.

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!