Δ. Πεντέλης: Έγκριση χρηματοδότησης από το Πράσινο Ταμείο για υλοποίηση ΣΒΑΚ

Επιτυχές ήταν το αποτέλεσμα για τον δήμο Πεντέλης με την έγκριση χρηματοδότησής του από το Πράσινο Ταμείο για την υλοποίηση Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (ΣΒΑΚ).

Ο δήμος, κατόπιν της θετικής αξιολόγησης της πρότασης που υπέβαλλε στο Πράσινο Ταμείο,  εντάχθηκε στον Άξονα Προτεραιότητας 4 «Αστική Βιώσιμη Κινητικότητα» του Χρηματοδοτικού Προγράμματος «Λοιπές Δράσεις Περιβαλλοντικού Ισοζυγίου 2016» και θα χρηματοδοτηθεί με το ποσό των 65.000€ για την εκπόνηση του ΣΒΑΚ.

Τα Σχέδια Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (ΣΒΑΚ) δεν αποτελούν μια απλή κυκλοφοριακή μελέτη αλλά αποσκοπούν να συμβάλλουν στην βελτίωση της κινητικότητας της πόλης με βάση την αρχή της βιώσιμης ανάπτυξης με τελικό στόχο την διασφάλιση της καλύτερης ποιότητας ζωής των πολιτών και την προστασία του περιβάλλοντος.

Κύριος στόχος του δήμου αποτελεί η διασύνδεση της αστικής μετακίνησης και της οικονομικής ανάπτυξης της πόλης, με απώτερο σκοπό τη βελτίωση της ποιότητας ζωής στον αστικό και περιαστικό ιστό, μέσω της συνύπαρξης των MMM, των πεζών, των ποδηλάτων και των οχημάτων.

Κατόπιν και σχετικής απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου Πεντέλης και εξουσιοδότησης του δημάρχου για τη συνεργασία με το Πράσινο Ταμείο, ο δήμος συμμετέχει ενεργά στην υλοποίηση των ΣΒΑΚ και την ολοκλήρωση ενός συνεχούς πολεοδομικού και κυκλοφοριακού σχεδιασμού.

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΔΗΜΟΣ ΠΕΝΤΕΛΗΣ, ΠΡΑΣΙΝΟ ΤΑΜΕΙΟ, ΣΧΕΔΙΟ ΒΙΩΣΙΜΗΣ ΑΣΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!