δ-ωρωπού-συλλυπητήρια-για-το-θάνατο-υπ-627842
ΔΗΜΟΙ | 29.10.2020 | 13:13

Δ. Ωρωπού: Συλλυπητήρια για το θάνατο υπαλλήλου καθαριότητας –Τηρήθηκαν όλα τα μέτρα ασφάλειας

Την αλληλεγγύη τους στην οικογένεια του εργάτη καθαριότητας Χρήστου Παπαδόπουλου που άφησε την τελευταία του πνόη τα ξημερώματα της Πέμπτης στη μάχη για το μεροκάματο, εκφράζει η δημοτική αρχή Ωρωπού.

Η aftodioikisi.gr, επικοινώνησε με τον αντιδήμαρχο υπεύθυνο για τον τομέα καθαριότητας του δήμου κ. Κώστα Λίτσα, ο οποίος δήλωσε συντετριμένος από το θάνατο του 46χρονου εργαζόμενου, τον οποίο χαρακτήρισε «καλό άνθρωπο και πρόθυμο υπάλληλο» και εξέφρασε την «τα συλληπητήρια και την αλληλεγγύη του δήμου αλλά και των εργαζομένων στην οικογένεια του άτυχου υπαλλήλου».  Ο συγκεκριμένος εργαζόμενος είχε καταγωγή από την Πάτρα και είχε προσληφθεί στο δήμο μέσω της προκήρυξης 3Κ.

Σύμφωνα με τον κ. Λίτσα το δυστύχα συνέβη στις 2.30 τα ξημερώματα κατά τη διάρκεια αποκομιβής απορριμμάτων από κάδους ανακύκλωσης στην περιοχή του Καπανδριτίου. Ο  αντίδημαρχος σημείωσε ότι το όχημα κινούνταν με «μικρή ταχύτητα 30 χιλιόμετρων, και κατά την πορεία ο εργάζομενος έπεσε από αυτό και χτύπησε στο δρόμο». Κλήθηκε το ΕΚΑΒ, ο εργαζόμενος μεταφέρθηκε στο ιατρικό κέντρο Καπανδριτίου αλλά «ήταν δυστυχώς πολύ αργά»…

Σύμφωνα με τις μαρτυρίες των εργαζομένων που μετέφερε ο αντιδήμαρχος ο άτυχος εργάτης προφανώς έχασε τις αισθήσεις του λίγο πριν την πτώση. Ο κ. Λίτσας σημείωσε επίδης ότι «τηρήθηκαν και τηρούνται όλα τα μέτρα ασφαλείας από τη δημοτική αρχή».