Δ. Μυτιλήνης: Υπογραφή μνημονίων για την ανάδειξη του Απολιθωμένου Δάσους

Μνημόνια συνεργασίας με την πόλη Σουίνιγκ της επαρχίας Σιτσουάν, της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας, υπέγραψαν σήμερα το πρωί ο Δήμος Μυτιλήνης και ο Δήμος Δυτικής Λέσβου.

Ο δήμαρχος Δυτικής Λέσβου, Ταξιάρχης Βέρρος, υποδέχτηκε στο γραφείο του, στην Καλλονή, την υψηλόβαθμη κυβερνητική αντιπροσωπεία του Δήμου Σουίνιγκ, με επικεφαλής την διευθύντρια της Μόνιμης Επιτροπής και υπεύθυνης Επικοινωνίας του Δήμου, Του Χονγκ, η οποία βρίσκεται αυτές τις μέρες στη Λέσβο στο πλαίσιο δράσεων του Γεωπάρκου Λέσβου.

Αντίστοιχη εκδήλωση έγινε και στη Μυτιλήνη, όπου ο δήμαρχος Μυτιλήνης, Στρατής Κύτελης, υπέγραψε το μνημόνιο με τους Κινέζους αξιωματούχους.

Τα μνημόνια υπογράφτηκαν με πρωτοβουλία του διευθυντή του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας, Νίκου Ζούρου, που εδώ και χρόνια αναδεικνύει το Απολιθωμένο Δάσος, προσελκύοντας το ενδιαφέρον φορέων από την Κίνα που επιθυμούν να γνωρίσουν από κοντά τις προσπάθειες ανάδειξης και αξιοποίησης των φυσικών μνημείων του πλανήτη. Μάλιστα, η επίσκεψη της αντιπροσωπείας είναι αποτέλεσμα της συνεργασίας που έχει αναπτύξει το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου, στο πλαίσιο συμμετοχής του στο Παγκόσμιο Δίκτυο Γεωπάρκων της UNESCO, με σκοπό την προστασία και συντήρηση των απολιθωμάτων του Εθνικού Γεωπάρκου Σεχόνγκ και της αναγνώρισης της περιοχής του Δήμου Σουίνιγκ της Κίνας ως Παγκόσμιο Γεωπάρκο UNESCO.

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΚΙΝΑ, ΔΑΣΟΣ, ΜΥΤΗΛΙΝΗ


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!

[yield_ad_afto_invideo]