Δ. Μεσολογγίου: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για το νερό στο Αιτωλικό

Σύσκεψη στο δημαρχείο Μεσολογγίου για το πρόβλημα της υδροδότησης του Αιτωλικού, πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή του δημάρχου Ν. Καραπάνου, της Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αιτωλ/νίας Χριστίνα Σταρακά, του προϊσταμένου και στελεχών της Δ/νσης Δημόσιας Υγείας της Π.Ε. Αιτωλ/νίας, αιρετών και υπηρεσιακών εκπροσώπων του Δήμου και της ΔΕΥΑΜ.

Στην σύσκεψη έγινε εκτίμηση της κατάστασης σύμφωνα με τα στοιχεία που μέχρι αυτή τη στιγμή έχουν στη διάθεσή τους οι αρμόδιες υπηρεσίες αποφασίστηκε υλοποίηση άμεσων και ταχύτατων ενεργειών για χορήγηση ασφαλούς νερού στο Αιτωλικό.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, και δεδομένου ότι ο Δήμος βρίσκεται από τον περασμένο Οκτώβριο σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, άμεσα και πέρα από τα όσα έχουν ανακοινωθεί και δρομολογηθεί για την κάλυψη των αναγκών σε πόσιμο νερό (χορήγηση εμφιαλωμένου, δωρεάν διανομή σε όλα τα νοικοκυριά από βυτιοφόρα οχήματα), αποφασίσθηκαν τα εξής:

α) Μίσθωση επιπλέον ειδικών αδειοδοτημένων οχημάτων για επάρκεια νερού καθώς χρήση μικρότερων βυτιοφόρων για ειδικά σημεία της πόλης από το Δήμο Ι.Π. Μεσολογγίου

β) Επίσπευση διαδικασιών για έργα πλήρωσης της δεξαμενής του Αιτωλικού με νερό από Μεσολόγγι, Χρυσοβέργι, Σταμνά, Μάστρου και Νεοχώρι από τη ΔΕΥΑΜ

γ) Εγκατάσταση επιπλέον δημοτικών προνοιακών δομών στο Δημαρχείο Αιτωλικού

δ) Αναμονή παραλαβής των αποτελεσμάτων μέτρησης των δεικτών των δειγμάτων νερού που έχουν σταλεί τόσο από την Περιφερειακή Ενότητα όσο και από το Δήμο σε ειδικευμένα εργαστήρια

ε) Από την ΔΕΥΑΜ στάλθηκε αίτημα στο Γεωλογικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Πατρών για ειδικότερη διερεύνηση του φυσικοχημικού φαινομένου στην ευρύτερη περιοχή γύρω από την πηγή Κεφαλοβρύσου.

Υποστήριξη ευπαθών ομάδων πληθυσμού στο Αιτωλικό

Λόγω των τελευταίων εξελίξεων σχετικά με την ύδρευση του Αιτωλικού, για την άμεση αντιμετώπιση και συντονισμό ενεργειών προς βελτίωση συνθηκών ειδικών κατηγοριών δημοτών (ευπαθείς ομάδες, υπερήλικες άτομα με ειδικές ανάγκες κ.λ.π.), σημειώνεται πως παράλληλα και ενισχυτικά των τοπικών εκπροσώπων μας, θα βρίσκονται κλιμάκια από το πρόγραμμα «Βοήθεια στο σπίτι», το Τμήμα Κοινωνικής Προστασίας του Δήμου και υπαλληλικό προσωπικό.

Τηλέφωνα επικοινωνίας για τη δημοτική κοινότητα Αιτωλικού

Γίνεται γνωστό πως για την αντιμετώπιση έκτακτων περιπτώσεων εξυπηρέτησης και μεταφοράς νερού, οι δημότες του Αιτωλικού μπορούν να απευθύνονται στους δημοτικούς συμβούλους Παναγιώτη Σταράμο και Σπύρο Ψιλογιάννη καθώς και στον Πρόεδρο της δημοτικής κοινότητας Αιτωλικού Γεώργιο Γένδουλα στα παρακάτω τηλέφωνα:
Σταράμος Παναγιώτης: 6944388930

Ψιλογιάννης Σπυρίδων: 6945275835

Γένδουλας Γεώργιος: 6942533356

Ανακοίνωση προς τους δημότες του Αιτωλικού

Παρακαλούνται οι κάτοικοι της δημοτικής κοινότητας Αιτωλικού που διαθέτουν στις οικίες τους κεντρικές μικρές δεξαμενές χρήσης νερού, να προσέλθουν αύριο Τρίτη 3 Ιανουαρίου στο χώρο του δημαρχείου και να το δηλώσουν, προκειμένου να τροφοδοτούνται καθημερινά για την κάλυψη των αναγκών τους.

Νεότερη ανακοίνωση του δήμου Μεσολογγίου

Από το Δήμο Ιερής Πόλης Μεσολογγίου γνωστοποιείται στους δημότες του Αιτωλικού ότι μπορούν από απόψε το βράδυ και έως ότου αποκατασταθεί η υδροδότηση, να προσέρχονται χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση στα ξενοδοχεία «Λίμπερτυ» και «Θεοξένεια» στο Μεσολόγγι, προκειμένου να καλύψουν επαρκώς την ατομική τους υγιεινή.

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΝΕΡΟ, ΔΗΜΟΣ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ, ΕΚΤΑΚΤΗ ΑΝΑΓΚΗ, ΑΙΤΩΛΙΚΟ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!