Δ. Μαρκοπούλου: Μέχρι την Κυριακή η ΙΖ’ Επιστημονική Συνάντηση Νοτιοανατολικής Αττικής

Οι εργασίες της ΙΖ’ Επιστημονικής Συνάντησης Νοτιοανατολικής Αττικής, που συνδιοργανώνεται από την Εταιρεία Μελετών Νοτιοανατολικής Αττικής, τον Δήμο Μαρκοπούλου, την Κοινωφελή Δημοτική Επιχείρηση Μαρκοπούλου και την Περιφερειακή Ενότητα Ανατολικής Αττικής, συνεχίζονται για τρίτη (3η) ημέρα, σήμερα Παρασκευή, 5 Οκτωβρίου 2018 από τις 5 το απόγευμα, στο Δημοτικό Κινηματοθέατρο Μαρκοπούλου «ΑΡΤΕΜΙΣ».

Οι Συνεδρίες που θα λάβουν χώρα από σήμερα το απόγευμα και μέχρι το πρωί του Σαββάτου, 6 Οκτωβρίου, έχουν αρχαιολογικού ενδιαφέροντος, περιεχόμενο.

Κατόπιν, στις Εργασίες του Σαββάτου, θα παρουσιαστούν θέματα Κοινωνική Ανθρωπολογίας και Νεότερης Ιστορίας του τόπου, ενώ θα παρουσιαστεί και το Ερευνητικό Πρόγραμμα της Εταιρείας Μελετών Νοτιοανατολικής Αττικής, με τίτλο: «Εντοπιότητα και Μεταναστεύσεις στην Ανατολική Αττική από τον 18ο αιώνα έως σήμερα – Συλλογικοί προσδιορισμοί και ταυτότητες».

Κατά την τελευταία μέρα του Συνεδρίου, οι Εργασίες θα έχουν κατ’ αρχήν κοινωνιολογικού ενδιαφέροντος θεματολογία και ιδιαίτερη μνεία θα γίνει στην ιστορία και κοινωνιολογία του Λαυρίου. Οι Συνεδρίες, θα συνεχιστούν με θέματα Περιβάλλοντος και θα κορυφωθούν με τα Συμπεράσματα, το βράδυ της Κυριακής.

Σας περιμένουμε όλους και όλες, να παρακολουθήσετε τις Εργασίες του Συνεδρίου!

Οι δύο (2) πρώτες ημέρες Εργασιών, άλλωστε, υπήρξαν ενδεικτικές της μεστής επιστημονικής αρτιότητας, με την οποία περιβάλλεται και φωτίζεται η πλούσια ιστορία μας, οι θεσμοί και το πολιτιστικό υπόβαθρο, της ευρύτερης περιοχής!

Πρόγραμμα Συνεδρίου

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΔΗΜΟΣ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕΣΟΓΑΙΑΣ, ΙΖ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!