Δ. Λαμίας: Δε μας ανήκουν τα κοντέινερ του Ιατροκοινωνικού Κέντρου. Τα ζητήσαμε, αλλά... - Aftodioikisi.gr
Σάββατο
23
Οκτώβριος
Back

Δ. Λαμίας: Δε μας ανήκουν τα κοντέινερ του Ιατροκοινωνικού Κέντρου. Τα ζητήσαμε, αλλά…

Με αφορμή την καταγγελία του επικεφαλής της «Πρωτοβουλίας Ενεργών Πολιτών» για τη Λαμία, δημοτικού συμβούλου Παναγιώτη Στασινού σχετικά με τα δύο κοντέινερ που στέγαζαν παλιότερα το Ιατροκοινωνικό Κέντρο στην περιοχή του «Ξηριά», ο πρόεδρος Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Λαμιέων Δημήτριος Τελώνης διευκρινίζει τα εξής:

  • Τα δύο κοντέινερ (λυόμενοι οικίσκοι) είναι ιδιοκτησίας της Υπηρεσίας Αποκατάστασης Σεισμοπλήκτων (Υ.Α.Σ.) έχουν παραχωρηθεί προσωρινά με την αριθμ. πρωτ. 2242/Γ3 ΡΟΜ /04-07-2007 απόφαση του Υπουργού ΠΕ.ΧΩ.ΔΕ. και τοποθετήθηκαν εκεί με το αριθμ. πρωτ. 3326/08-08-2007 Πρωτόκολλο Παράδοσης Παραλαβής.

  • Σύμφωνα με την υπογεγραμμένη σύμβαση δεν είναι δυνατή χωρίς την έγκριση της αρμόδιας Υπηρεσίας να μετακινηθούν ή να αλλάξει η χρήση τους.

  • Τρεις φορές έως σήμερα έχουν γίνει διαρρήξεις και καταστροφές παρότι βρίσκονται μέσα σε περιφραγμένο χώρο, μάλιστα την τελευταία φορά υπήρξαν και συλλήψεις από την Αστυνομία, ενώ ο Δήμος αποκατέστησε τις ζημιές.

  • Επειδή το πρόγραμμα του Ιατροκοινωνικού Κέντρου ανεστάλη προσωρινά, ενώ ταυτόχρονα υπήρξε εδώ και μήνες απομάκρυνση των ΡΟΜΑ από την περιοχή του «Ξηριά» υπήρξε επανειλημμένα επικοινωνία με την αρμόδια Υπηρεσία (τελευταίο σχετικό έγγραφο στάλθηκε από την Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου Λαμιέων 2 Ιουλίου 2012 με αρ.Πρωτ:375/2-7-12) προκειμένου να εγκρίνει την οριστική παραχώρηση τους στη Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου Λαμιέων για να τα μεταφέρει σε άλλο πιο ασφαλή χώρο ή εφόσον δεν το δεχθούν να τα παραλάβουν προκειμένου να καλύψουν άλλες ανάγκες ανά την Επικράτεια.

  • Δυστυχώς έως και σήμερα δεν υπάρχει καμία απάντηση προφορική ή γραπτή για την απομάκρυνση τους παρότι από πλευράς του Δήμου Λαμιέων έχει εξασφαλιστεί και ειδική πίστωση για την μεταφορά τους, κάτι που όπως τουλάχιστον προφορικά ενημέρωσαν θα γίνει το επόμενο χρονικό διάστημα.

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!