Δ. Κέρκυρας: Τοποθέτηση πέντε κάδων γυαλιού

Την προμήθεια και τοποθέτηση πέντε ειδικών κάδων γυαλιού στην πόλη της Κέρκυρας ανακοίνωσε ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας Σπύρος Ρίγγας, τονίζοντας την αναγκαιότητα προώθησης και στήριξης της ανακύκλωσης.

Οι σύγχρονοι πλαστικοί κάδοι, τύπου καμπάνας, είναι χωρητικότητας 1,5 τόνου ενώ ήδη έχουν τοποθετηθεί κάδοι στερεών αποβλήτων ανακύκλωσης και γυαλιού και σε τουριστικές μονάδες του νησιού.

Ο Δήμος Κέρκυρας συνεχίζει την προσπάθεια ευαισθητοποίησης για την ανακύκλωση, σε αγαστή συνεργασία με την Ελληνική Εταιρία Αξιοποίησης και Ανακύκλωσης καθώς και με την εταιρεία Γ. & Σ. Λαβράνος Ο.Ε., που έχει τη διαχείριση της αποκομιδής και της διαλογής των ανακυκλώσιμων υλικών και του γυαλιού στην Κέρκυρα.

Ενδεικτικά, σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε ο Αντιδήμαρχος κ. Ρίγγας, για τα έτη 2011 και 2012 ο ΧΥΤΑ έχει αποφύγει την εναπόθεση 299 τόνων φιαλών γυαλιού, ενώ για το τρέχον έτος (έως 31/7/2013) έχουν ανακυκλωθεί 90 τόνοι γυαλιού.

Τα σημεία που τοποθετούνται οι πέντε ειδικοί κάδοι είναι:
1. Άνω Πλατεία, άνοδος Καποδιστρίου, μετά τη νησίδα στο Πεντοφάναρο.
2. Οδός Ασπιώτη, άνοδος προς Σινεμά Ορφέας.
3. Άλσος Γαρίτσας – Ανεμομύλου, οδός Αλκιβιάδου Δαρρή.
4. Πλατεία Ψυχιατρείου, Σαρόκο.
5. Πλατεία Μαντουκιού.

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΚΕΡΚΥΡΑ, ΚΑΔΟΙ ΓΥΑΛΙΟΥ. ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!

[yield_ad_afto_invideo]