Δ. Αθηναίων: Ξήλωσαν τραπεζοκαθίσματα στη Διονυσίου Αρεοπαγίτου

Συνεχίζονται οι έλεγχοι από το Δήμο Αθηναίων, για τον εντοπισμό πολεοδομικών παραβάσεων από καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας.

Μικτά κλιμάκια του δήμου (Δημοτική Αστυνομία και διευθύνσεις Καθαριότητας, Κοινοχρήστων Χώρων,Πολεοδομίας και Πρασίνου) διενήργησαν αιφνιδιαστικούς ελέγχους σε καταστήματα (εστιατόρια, καφέ κλπ) στον πεζόδρομο της Διονυσίου Αρεοπαγίτου.

Σε τρία καταστήματα, οι ιδιοκτήτες των οποίων είχαν ειδοποιηθεί πριν από 15 ημέρες για πολεοδομικές παραβάσεις κατάληψης δημοσίου χώρου, τα κλιμάκια του δήμου απομάκρυναν αυθαίρετες κατασκευές, απελευθερώνοντας άμεσα κοινόχρηστους δημόσιους χώρους.

Ταυτοχρόνως, οι ιδιοκτήτες ακόμη τεσσάρων καταστημάτων, στα οποία διαπιστώθηκαν παραβάσεις καταλήψεις δημοσίου χώρου, δεσμεύθηκαν ότι θα απομακρύνουν με δική τους ευθύνη, άμεσα, τις παράνομες κατασκευές.

Ο γενικός γραμματέας του δήμου Αθηναίων, Θεόδωρος Λιβάνιος και ο αντιδήμαρχος Δημοτικής Αστυνομίας, Εμπορίου και Ανάπτυξης, Γιώργος Αναγνωστόπουλος, έδωσαν οδηγίες για εντατικότερους ελέγχους για την παράνομη στάθμευση και διέλευση οχημάτων στον πεζόδρομο.

Υπενθυμίζεται ότι οι έλεγχοι των μικτών κλιμακίων του Δήμου Αθηναίων έχουν ξεκινήσει από τις πλατείες Αγίου Θωμά (στην περιοχή του Γουδή δίπλα στο Λαϊκό Νοσοκομείο) και στην πλατεία Βάθη, όπου και απελευθερώθηκαν κοινόχρηστοι δημόσιοι χώροι.

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ, ΔΙΟΝΥΣΙΟΥ ΑΡΕΟΠΑΓΙΤΟΥ


Αφήστε μια απάντηση