Δ. Αθηναίων: Επισήμως πεζόδρομοι από αύριο οι οδοί Αβραμιώτου και Καρόρη

Πεζόδρομοι θα είναι από αύριο και επίσημα οι οδοί Αβραμιώτου και Καρόρη στο κέντρο της Αθήνας. Η δημοτική Αστυνομία έχει τοποθετήσει ήδη προειδοποιητικές πινακίδες για τους οδηγούς.

Κατά συνέπεια οι οδηγοί από σήμερα δεν μπορούν να στρίβουν πια από την οδό Βορέου δεξιά προς την οδό Καρόρη και από την οδό Αγίας Ειρήνης δεξιά προς την οδό Αβραμιώτου.

Μάλιστα, ορισμένοι οδηγοί που αγνόησαν τις πινακίδες δέχτηκαν κλήσεις από την δημοτική αστυνομία.

Υπενθυμίζεται ότι τους τελευταίους πέντε μήνες έχουν πεζοδρομηθεί οκτώ δρόμοι στο εμπορικό τρίγωνο της Αθήνας και συγκεκριμένα οι οδοί: Βύσσης, Καΐρη, Αγάθωνος, Καρόρη (έως Βορέου), Πολυκλείτου, Βλαχάβα, Χρυσοσπηλιωτίσσης και Νικίου.

Η αποκατάσταση του εμπορικού τριγώνου από τον δήμο Αθηναίων έχει δωρητή το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

klisi
pezodromoi
abramiotou
klisi
pezodromoi

Τι λένε πολίτες και καταστηματάρχες

Θετική ανταπόκριση σε καταστηματάρχες και πολίτες βρίσκει η πεζοδρόμηση των δυο νέων δρόμων στο κέντρο της Αθήνας. Οι καταστηματάρχες δηλώνουν ότι οι πεζοδρομήσεις αποτελούν «ανάσα ζωής» για την αύξηση του τζίρου τους μιας και θα προσελκύσουν-όπως υποστηρίζουν- περισσότερο κόσμο στο κέντρο της Αθήνας. Το θέμα που ωστόσο αναδεικνύουν είναι αυτό της στάθμευσης, κυρίως για τα οχήματα και σε καθημερινή βάση τροφοδοτούν με εμπορευματικό υλικό τα καταστήματα τους. Παράλληλα σημειώνουν ότι θα πρέπει να υπάρξει πρόβλεψη για την ελεύθερη είσοδο ασθενοφόρων και πυροσβεστικών οχημάτων.

Ικανοποιημένοι από τις πεζοδρομήσεις δηλώνουν και οι πολίτες, οι οποίοι μάλιστα καλούν το Δήμαρχο να προχωρήσει το συγκεκριμένο έργο που έχει αλλάξει την εικόνα του εμπορικού κέντρου.

Κώστας Κορέλλης

πηγή: athina984.gr

 

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ, ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ, ΠΕΖΟΔΡΟΜΟΙ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!