Δ. Αμπελοκήπων: Στη Δικαιοσύνη για εργοτάξιο του Μετρό που ρυπαίνει
Να προσφύγει στη Δικαιοσύνη και στις αρμόδιες αρχές κατά παντός υπευθύνου για την ρύπανση περιβάλλοντος στη θέση που είναι εγκατεστημένο το εργοτάξιο του μετρό αποφάσισε το δημοτικό συμβούλιο Αμπελοκήπων-Μενεμένης.
Πιο συγκεκριμένα, στην επαρχιακή οδό Καλοχωρίου υφίστανται τα υπ. αριθ. 497 και 498 (ΑΚ 22087) αγροτεμάχια ιδιοκτησίας του Ελληνικού Δημοσίου εκτάσεως 130 στρεμμάτων περίπου. Η χρήση τους έχει παραχωρηθεί στην εταιρία με την επωνυμία ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε., η οποία τα παραχώρησε με την σειρά της στην κατασκευαστική εταιρία ΑΕΓΕΚ Α.Ε. για εγκατάσταση του εργοταξίου της.
Ύστερα από επιτόπια αυτοψία του δημάρχου στις 24/6/2011 διαπιστώθηκε ύπαρξη εκτεταμένων περιοχών εναπόθεσης στερεών αποβλήτων (μπάζα) χωρίς επεξεργασία, προφανώς προϊόντων από οικοδομική δραστηριότητα (εκσκαφές, κατεδαφίσεις κ.α.). Η εναπόθεση των υλικών δημιουργεί λόφους μπαζών μεγάλου ύψους (έως και 10 μέτρων) σε μεγάλη έκταση του αγροτεμαχίου.
Παράλληλα έχουν ανοιχθεί μεγάλες δεξαμενές στο έδαφος του οικοπέδου όπου χύνονται υγρά απόβλητα (οικοδομικών εργασιών) με αποτέλεσμα να επηρεάζεται καταφανώς ο υδροφόρος ορίζοντας της περιοχής (επισυνάπτονται φωτογραφίες).
Στο σημείο αυτό γίνεται ανεξέλεγκτη εναπόθεση απορριμμάτων και εν γένει στερεών και υγρών απόβλητων προσβάλλοντας έτσι το φυσικό περιβάλλον, προξενώντας ρύπανση του εδάφους και μόνιμη ανθυγιεινή εστία.
Προτεινόμενα άρθρα
04.07.2026 | 12:01
04.07.2026 | 08:12




