Δ. Αιγάλεω: Μεταστέγαση των σχολείων που επλήγησαν από το σεισμό

Για την πορεία αποκατάστασης των πέντε σχολείων που επλήγησαν από το σεισμό της 19ης Ιουλίου ενημερώνει μέσω ανακοίνωσης του, ο δήμαρχος Αιγάλεω, Γιάννης Γκίκας.

Αναλυτικά:

«Όπως είναι γνωστό, πέντε σχολεία του Δήμου μας επλήγησαν από τον σεισμό στις 19 Ιουλίου 2019 και μετά από αυτοψία των Κτιριακών Υποδομών Α.Ε. κρίθηκε ότι έπρεπε να επισκευαστούν πριν δοθούν σε χρήση. Κατά τη διάρκεια του Ιουλίου και του Αυγούστου η διοίκηση του Δήμου και οι τεχνικές υπηρεσίες προχώρησαν στις ενέργειες που επιβαλλόταν να γίνουν.

Από τις 2 Σεπτεμβρίου που ανέλαβε η καινούργια δημοτική αρχή, στόχος ήταν η αναζήτηση αυτών των λύσεων, ως προς τη μεταστέγαση των σχολείων, οι οποίες θα ήταν οι πιο λειτουργικές και θα επέφεραν τη μικρότερη αναστάτωση στη ζωή των μαθητών και των οικογενειών τους. Με την εξεύρεση των κατάλληλων κτιρίων (πρώην 15ο Δημοτικό και πρώην 2ο Λύκειο), εκ μέρους του Δήμου, και με τη μεταστέγαση τμημάτων στο 2ο Γυμνάσιο και στο 5ο Δημοτικό, αποφεύχθηκε η απογευματινή βάρδια για τα δημοτικά σχολεία (7ο-11ο-17ο και Ειδικό).

Η μεταστέγαση του 1ου Γυμνασίου και η εξομάλυνση των δυσκολιών που επέφερε η απογευματινή βάρδια στο 4ο Γυμνάσιο, χρειάστηκε περισσότερο χρόνο λόγω αντικειμενικών προβλημάτων ως προς την εξεύρεση κατάλληλου κτιρίου μεταστέγασης.

Ο Δήμος προώθησε ταυτόχρονα δυο επιλογές κτιρίων (το κτίριο του ΟΑΕΔ και το κτίριο του πρώην 6ου Δημοτικού), ώστε να έχει τη δυνατότητα να επιλέξει το πιο κατάλληλο αλλά ταυτόχρονα και αυτό στο οποίο θα μπορούσε να γίνει η μεταστέγαση όσο το δυνατόν πιο σύντομα και να επανέλθει η πρωινή βάρδια του 1ου Γυμνασίου και τις πέντε ημέρες της εβδομάδας.

Σήμερα, ξεκίνησε ο καθαρισμός και η αποκατάσταση του κτιρίου του πρώην 6ου Δημοτικού και πολύ σύντομα, σε συνεργασία με την Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, θα μεταστεγαστεί το 1ο Γυμνάσιο σε πρωινή βάρδια.

Ο Δήμος από την αρχή αυτής της προσπάθειας βρισκόταν σε συνεργασία με την Κεντρική Διοίκηση, τους Προϊσταμένους της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Γ´ Αθήνας, τους Συλλόγους Γονέων, την Ένωση Γονέων, τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς των μαθητών.

Με την παρέλευση σαράντα ημερών και ευρισκόμενοι κοντά στην ολοκλήρωση αυτής της προσπάθειας, θα θέλαμε να επισημάνουμε ότι τίποτα δεν θα είχε επιτευχθεί χωρίς την σκληρή, εργώδη, κοπιαστική και με περίσσευμα αλληλεγγύης, συμβολή των εργαζομένων του Δήμου μας, που απέδειξαν, ακόμη μια φορά, με τη θέληση και τον επαγγελματισμό τους, ότι δεν εργάζονται απλώς, αλλά νοιάζονται.

Η Διοίκηση και τα αρμόδια υπηρεσιακά στελέχη του Δήμου παρακολουθούν και επισπεύδουν την πρόοδο των εργασιών, ώστε να αποκατασταθεί όσο το δυνατόν πιο γρήγορα η εύρυθμη λειτουργία της εκπαιδευτικής διαδικασίας.

Στους μαθητές των σχολείων μας, δηλώνουμε πως όχι μόνο δεν ξεχάστηκαν αλλά ήταν και παραμένουν προτεραιότητα μας, αποτελούν το μέλλον της πόλης μας και πιστεύουμε σ’ αυτούς.»

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΔΗΜΟΣ ΑΙΓΑΛΕΩ, ΣΕΙΣΜΟΣ, ΣΧΟΛΕΙΑ, ΜΕΤΑΣΤΕΓΑΣΗ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!