Δ.Αιγάλεω: Επίθεση «Λαϊκής Συσπείρωσης» σε Μπίρμπα για την μεταφορά διαθέσιμων στην ΤτΕ

Αποκαλυπτική για τον αντιλαϊκό κατήφορο του ΣΥΡΙΖΑ, χαρακτηρίζει τη συνεδρίαση του δημοτικού Συμβουλίου Αιγάλεω που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα, η τοπική «Λαϊκή Συσπείρωση».

Η παράταξη του ΚΚΕ υποστηρίζει ότι η διοίκηση του Δήμου που πρόσκειται στον ΣΥΡΙΖΑ, αποφάσισε τη δημιουργία λογαριασμού στην Τράπεζα της Ελλάδας για την παράδοση των ταμειακών διαθέσιμων του Δήμου, με θέμα εκτός ημερήσιας διάταξης .

«Η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου για την μεταφορά των ταμειακών διαθεσίμων των Δήμων και του δημοσίου ήταν αξίωση των δανειστών και θα έχει διάρκεια και μόνιμο χαρακτήρα σημειώνουν» οι δημοτικοί σύμβουλοι του ΚΚΕ προσθέτοντας ότι «είναι τεράστιες οι ευθύνες της Διοίκησης του Δήμου Αιγάλεω που βάζει πλάτη στη ληστεία του λαϊκού εισοδήματος».

Η ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης έχει ως εξής:

«Καθημερινά επιβεβαιώνεται η αντιλαϊκή πολιτική που ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ, τόσο σε επίπεδο συγκυβέρνησης (ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ), όσο και σε επίπεδο δημοτικής αρχής στο Αιγάλεω. Τα τελευταία διαπιστευτήρια των αντιδραστικών αποφάσεων δόθηκαν στο Δημοτικό Συμβούλιο της Πέμπτης 14 Μαΐου.

Ενεργώντας πιο γρήγορα και από την ίδια τη συγκυβέρνηση, που πριν λίγες ημέρες, με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, αποφάσισε να δεσμεύσει τα αποθεματικά Περιφερειών, Δήμων και όλων των δημόσιων οργανισμών (Νοσοκομεία, Πανεπιστήμια, ΟΑΕΔ κ.α.) για να πληρώσει του δανειστές για ένα χρέος που ο ελληνικός λαός δε δημιούργησε, η Διοίκηση του Δήμου Αιγάλεω (ΣΥΡΙΖΑ) πήγε πολλά… βήματα παραπέρα.

Πιο συγκεκριμένα, με θέμα εκτός ημερήσιας διάταξης και πέρα από κάθε λογική αποφάσισε τη δημιουργία λογαριασμού στην Τράπεζα της Ελλάδας για την εφαρμογή του άθλιου νόμου για τη δέσμευση των ταμειακών διαθέσιμων του Δήμου !!!

Και τι δεν ακούστηκε στη συνεδρίαση αυτή από τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ:

Ότι τα 4,5 εκατομμύρια € του Δήμου θα αποφέρουν μεγαλύτερο τόκο. Τζόγος δηλαδή με τα χρήματα των φορολογούμενων αιγαλιωτών.
Ότι η κυβέρνηση έχει δεσμευτεί πως δε θα κουρευτούν τα αποθεματικά. Αλήθεια η κυβέρνηση Παπαδήμου τα ίδια δεν έλεγε όταν «κουρεύτηκαν» 12 δις € από τα ασφαλιστικά ταμεία;
Ότι οι μισθοί των εργαζόμενων δε κινδυνεύουν, δεδομένου ότι αν πτωχεύσει η χώρα δε θα υπάρχουν καθόλου μισθοί!!! Αναπαράγοντας τις γνωστές αθλιότητες της συγκυβέρνησης και καλλιεργώντας κλίμα φόβου και εκβιασμού.
Ότι στο προηγούμενο Δημοτικό Συμβούλιο η Διοίκηση είχε συμφωνήσει να μη δοθούν γιατί δεν ήταν νόμος του κράτους, ενώ σήμερα είναι!!!
Ότι είναι αστεία η πρόταση να μη δοθεί ούτε ένα € για το χρέος, απαντώντας στην πρόταση της Λαϊκής Συσπείρωσης. Δηλαδή ο λαός θα πληρώσει μέχρι τελευταία δεκάρα το χρέος που δεν δημιούργησε, δηλαδή ετοιμαστείτε για νέα μέτρα!
Την ίδια ώρα συνδικαλιστές του ΣΥΡΙΖΑ μοίραζαν ανακοινώσεις με τίτλο: Τα διαθέσιμα να γίνουν όπλο κατά των δανειστών»! ΝΤΡΟΠΗ!

Αυτή η κίνηση θα επιδεινώσει την ήδη δύσκολη κατάσταση που βιώνει η λαϊκή οικογένεια, την ήδη πανάκριβη πρόσβαση σε υπηρεσίες, όπως η Υγεία και άλλες δομές απαραίτητες, αλλά ήδη δυσπρόσιτες για τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα.

Η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου για την μεταφορά των ταμειακών διαθεσίμων των Δήμων και του δημοσίου ήταν αξίωση των δανειστών και θα έχει διάρκεια και μόνιμο χαρακτήρα

Είναι τεράστιες οι ευθύνες της Διοίκησης του Δήμου Αιγάλεω που βάζει πλάτη στη ληστεία του λαϊκού εισοδήματος.

Στο ίδιο Δημοτικό Συμβούλιο η … «Πρώτη φορά Αριστερά» έδειξε το πραγματικό αντιλαϊκό της πρόσωπο. Η Διοίκηση του Δήμου (ΣΥΡΙΖΑ) αποφάσισε να ασκήσει ένδικα μέσα απέναντι σε εργαζόμενη από τα stage που εργάζεται στο «Βοήθεια στο Σπίτι».

Οι δηλώσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ και του ίδιου του Δημάρχου είναι αξιομνημόνευτες:

«Η διοίκηση θα ασκεί από εδώ και στο εξής ένδικα μέσα»
«ότι οι εργαζόμενοι αυτοί που έχουν δικαιωθεί προσλήφθηκαν με πελατειακές συναλλαγές «
«Ότι δεν υπήρχαν αξιοκρατικά κριτήρια»
«Ότι η κίνηση αυτή της διοίκησης … εκπαιδεύει τους δημότες»!!!
Και η προτροπή των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ προς τους εργαζόμενους που διεκδικούν μόνιμη και σταθερή δουλειά ποια ήταν; «Βρείτε έναν καλό δικηγόρο».

Καλούμε τους εργαζόμενους, τους άνεργους, τους νέους και τις νέες, τους συνταξιούχους και τους αυτοαπασχολούμενους να βγάλουν συμπεράσματα.

Να καταγγείλουν αυτούς που προεκλογικά έλεγαν ότι θα καταργήσουν το μνημόνιο, ενώ μετεκλογικά από τη μια ισχυρίζονται ότι ήταν «σχήμα λόγου» και από την άλλη δεν έχουν καταργήσει ούτε έναν μνημονιακό νόμο.

Καμία αναμονή – Καμία ανοχή

Άμεση αναπλήρωση των απωλειών της λαϊκής οικογένειας

Η κυβέρνηση όχι μόνο δεν έχει σκοπό να καταργήσει τα προηγούμενα μνημόνια, όχι μόνο εφαρμόζει κανονικά τους εφαρμοστικούς τους νόμους, αλλά επιπλέον ετοιμάζεται με τους δανειστές να φορτώσει στις πλάτες του λαού ένα ακόμα μνημόνιο, ανεξάρτητα από το όνομα που θα δώσουν στη συμφωνία που ετοιμάζουν».

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΣΥΡΙΖΑ, ΔΗΜΟΣ ΑΙΓΑΛΕΩ, ΤΑΜΕΙΑΚΑ ΔΙΑΘΕΣΙΜΑ, ΚΚΕ, ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ, ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΑΤΤΙΚΗΣ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΙΡΜΠΑΣ, ΑΝΕΡΓΟΙ ΑΤΤΙΚΗΣ


Αφήστε μια απάντηση