Χαμός στο Δημοτικό Συμβούλιο Εορδαίας για τα προβλήματα στη ΔΕΥΑΕ

  • Απο stergios
  • 3 Νοεμβρίου 2018 - 14:15
  • Comments Off

Διαμαρτυρία σε υψηλούς τόνους πραγματοποίησαν χθες βράδυ στο Δημοτικό Συμβούλιο Εορδαίας εργαζόμενοι στη Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης και Αποχέτευσης Εορδαίας, ζητώντας να συζητηθούν τα προβλήματα που ταλανίζουν το προσωπικό και έχουν φέρει σε αδιέξοδο την επιχείρηση, με αφορμή και σχετική ερώτηση που κατέθεσε η επικεφαλής της “Λαϊκής Συσπείρωσης” Αντωνία Χόλμπα. Μάλιστα απειλήθηκαν επεισόδια, καθώς ανέβηκαν οι τόνοι όταν πήρε το λόγο εργαζόμενος στο Βιολογικό Καθαρισμό και κατήγγειλε με βαρείς χαρακτηρισμούς την κατάσταση που βιώνει το προσωπικό και τις ψεύτικες υποσχέσεις της διοίκησης, ενώ ο πρόεδρος του Σωματείου Θωμάς Καραθωμάς κατήγγειλε ότι εμπαίζονται οι εργαζόμενοι, διότι ενώ δεν μπορεί να λειτουργήσει η επιχείρηση το θέμα δεν έρχεται προς συζήτηση στο διοικητικό συμβούλιο της ΔΕΥΑΕ, παρά τις σχετικές υποσχέσεις της διοίκησης.

Αντιπαράθεση, σύμφωνα με την ιστοσελίδα  e-ptolemeos.gr, προκλήθηκε και μεταξύ της επικεφαλής της παράταξης “Εορδαϊκή Ανατροπή” Ιωάννας Ανδρονικίδου και του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Παντελή Παπαοικονόμου όταν εκείνος αρνήθηκε να συζητηθεί το θέμα της ΔΕΥΑΕ στο χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο, επειδή απουσίαζε ο δήμαρχος στην Αθήνα, με την κ. Ανδρονικίδου να βάλλει κατά του προέδρου και να αποχωρεί από τη συνεδρίαση.

Έντονες αντιδράσεις προξένησε η απάντηση του αντιπροέδρου της ΔΕΥΑΕ, Φώτη Ιορδανίδη, στις καταγγελίες των εργαζομένων ότι δεν γίνονται μια σειρά εργασίες και κάθονται συνεργεία επειδή δεν γίνεται προμήθεια των απαραίτητων υλικών, με συνέπεια να μην λειτουργούν μια σειρά μηχανήματα όπως τσάπες, αποφρακτικό και τρία αυτοκίνητα 4Χ4 λόγω έλλειψης ανταλλακτικών. Καθώς τη στιγμή που ο κ. Ιορδανίδης διαβεβαίωνε πως έχει δρομολογηθεί η προμήθεια των απαιτούμενων υλικών για την επισκευή των μηχανημάτων οι εργαζόμενοι φώναζαν πως λέει «ψέματα».

Έντονη κριτική για την κατάσταση στη ΔΕΥΑΕ άσκησε και ο Αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου αλλά και μέλος του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΕ, Κωνσταντίνος Ανδρεάδης, λέγοντας ότι ενώ υπάρχει σοβαρό θέμα στη ΔΕΥΑΕ «κοροϊδεύουμε τους εργαζόμενους». Ανέφερε μάλιστα πως «είναι ντροπή και αίσχος να μην αγοράζονται υλικά, μηχανήματα και εξοπλισμός» και ζήτησε να συζητηθεί το θέμα στο Δ.Σ. παρουσία όλων των εμπλεκομένων.

Το αίτημα αυτό είχε καταθέσει προηγουμένως η Α. Χόλμπα με την ερώτησή της, όπως επίσης ο επικεφαλής της παράταξης “Ρεύμα Πολιτών Εορδαίας” Δημήτρης Ζαραφίδης και οι δ.σ. της μείζονος αντιπολίτευσης Σοφοκλής Σιδηρόπουλος και Στέφανος Μπίγγας.

 

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ, ΔΗΜΟΣ ΕΟΡΔΑΙΑΣ, ΧΑΜΟΣ, ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΟΡΔΑΙΑΣ, ΔΕΥΑ ΕΟΡΔΑΙΑΣ, ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΕΙΣ


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!