Χαμός στο δημοτικό συμβούλιο Βόλου- Μπέος: Είστε ρεζίληδες

Απόντων έντεκα δημοτικών συμβούλων των μειοψηφιών πραγματοποιήθηκαν και οι σημερινές (τρεις κατά σειρά) συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου Βόλου, στις οποίες εγκρίθηκαν κατά πλειοψηφία, ο απολογισμός και ισολογισμός του οικονομικού έτους 2017.

 Αντιπαράθεση για τις … αμερικανικές βάσεις

Ωστόσο, υπήρξε αρκετά έντονη αντιπαράθεση μεταξύ του δημάρχου Βόλου, Αχιλλέα Μπέου και του επικεφαλής της ΛΑ.Σ, Απόστολου Νάνου Νάνου, με αφορμή τις κινητοποιήσεις του ΚΚΕ κατά των αμερικανικών βάσεων στην περιοχή.

Ο κ. Νάνος έκανε λόγο για μετατροπή του Βόλου σε «Τρούμπα» και για «κόκκινα φανάρια», με τον Αχιλλέα Μπέο να απαντά ότι το κόμμα του έχει ευθύνες για την αποχώρηση μεγάλων βιομηχανιών από το Βόλο και να χαρακτηρίζει μάλιστα, τα μέλη του «ρεζίληδες».

Επιπλέον, ανακοίνωσε πως αύριο το πρωΐ κιόλας, συνεργεία του Δήμου θα ξηλώσουν αφίσες και πανό του κόμματος που έχουν τοποθετηθεί στον Δήμο, ενάντια στις βάσεις.

Για το έργο της ύδρευσης στη Νέα Ιωνία

Εξάλλου, σε ερώτημα του κ. Νάνου και πάλι, σχετικά με το έργο της ύδρευσης στη Νέα Ιωνία, ο δήμαρχος επανέλαβε πως υπάρχει πρόβλημα και πως είναι καλύτερα να σταματήσει το έργο και να αναλάβει άλλος εργολάβος, εάν είναι να εξελιχθεί σε νέα ΕΡΓΗΛ.

«Οι αρμόδιοι υπηρεσιακοί παράγοντες, η νομική υπηρεσία, ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΜΒ κι εγώ χειριζόμαστε το θέμα και θα δούμε που θα οδηγηθεί για το συμφέρον της πόλης και των πολιτών» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Μ. Μιτζικός: «Υπερβολικά έξοδα για καλλιτεχνικές εκδηλώσεις»

Κατά την συζήτηση του ισολογισμού – απολογισμού 2017, ο επικεφαλής της παράταξης «Δύναμη Βόλου», Μιχάλης Μιτζικός αναγνώρισε ότι με την ανάληψη καθηκόντων από τον κ. Ζέρβα υπάρχει θετικός απολογισμός κι αυτό φαίνεται από τον ισολογισμό κι απολογισμό παρατήρησε ωστόσο, ότι «έχουμε αύξηση κατά 1.200.000 ευρώ για τα έξοδα καλλιτεχνικών εκδηλώσεων» γεγονός που θεωρεί υπερβολικό.

Παράλληλα, στηλίτευσε το γεγονός των απευθείας αναθέσεων που ήταν πολλές το περασμένο χρόνο και εκτίμησε ότι μεγαλώνουν το οικονομικό βάρος του Δήμου κι είναι λάθος πολιτική, τονίζοντας ότι θα πρέπει να περνάνε όλα τα έργα με διαγωνισμούς.

«Όταν θα σας δοθεί η ευκαιρία να διοικήσετε έστω και περίπτερο να διοικήσετε όπως εσείς θέλετε» ήταν η απάντηση που έδωσε ο Αχιλλέας Μπέος ενώ για τις απευθείας αναθέσεις, αναφέρθηκε στα χρήματα που θα διαθέσει ο Δήμος από το αποθεματικό για έργα όπως π.χ. πάρκινγκ Φιλελλήνων, ανανέωση στόλου οχημάτων, Δημοτικό Θέατρο κ.α..

Πηγή: thenewspaper.gr

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΔΣ, ΕΠΙΘΕΣΗ, ΒΟΛΟΣ, ΜΠΕΟΣ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!