αύριο-η-κατεδάφιση-του-καταυλισμού-τι-199464
ΔΗΜΟΙ | 30.09.2014 | 14:21

Αύριο η κατεδάφιση του καταυλισμού- Τι συμφώνησαν Ρομά και Δ. Χαλανδρίου

Ακούστε το άρθρο
Προσθήκη του aftodioikisi.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Για αύριο το πρωί στις 9 και μισή προγραμματίστηκε η κατεδάφιση των 12 ακατοίκητων παραπηγμάτων στον καταυλισμό του Χαλανδρίου, έπειτα από συμφωνία των Ρομά και του δήμου.

Κατά τη διάρκεια σύσκεψης, στην οποία συμμετείχαν ο αντιπεριφερειάρχης Αττικής Γιώργος Καραμέρος, ο γενικός γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μανώλης Αγγελάκας, ο δήμαρχος Χαλανδρίου Σίμος Ρούσσος, ο πρόεδρος του καταυλισμού των Ρομά Στέλιος Καλαμιώτης και εισαγγελέας, ο κ. Ρούσσος φέρεται ότι εξέφρασε αίτημα με το οποίο ζητούσε να μην επέμβουν σήμερα και μέχρι να βρεθεί λύση οι αστυνομικές δυνάμεις στον καταυλισμό. Αίτημα το οποίο, συμμερίζεται και ο κ. Αγγελάκας.

Σε κάθε περίπτωση, από τη σύσκεψη προέκυψε ότι δεν υπάρχει λύση για τα 12 κτίσματα που ήταν προς κατεδάφιση, με τους μεν αθιγγάνους και το Πανεπιστήμιο Αθηνών να υποστηρίζουν ότι αυτά κατοικούνται κανονικά και τις εκθέσεις της πολεοδομίας να καθιστούν σαφές ότι τα κτίσματα είναι ακατοίκητα.

Λάσπες, καμένα σκουπίδια και κάδοι απορριμάτων συνθέτουν το τοπίο στη λεωφόρο Μεσογείων μετά τις ταραχές που σημειώθηκαν το πρωί, ενώ συνεργεία του δήμου έχουν σπεύσει στην περιοχή, ώστε να καθαρίσει ο δρόμος και να αποκατασταθεί πλήρως η κυκλοφορία.