ΑΣΕΠ-3Κ: Πρόβλημα με όσους διορίζονται σε άλλο δήμο –Ζητείται λύση ΥΠΕΣ

Ένα σοβαρό πρόβλημα αντιμετωπίζουν οι οριστικά επιτυχόντες της προκήρυξης 3Κ που διορίζονται σε άλλο δήμο από αυτόν που υπηρετούσαν με τους προσωρινούς πίνακες του ΑΣΕΠ. Συγκεκριμένα, όπως καταγγέλλει η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ, πολλοί δήμοι, παρά την σχετική πρόβλεψη του νόμου, δεν δέχονται να αναγνωρίσουν την προϋπηρεσία στον προηγούμενο δήμο. Αυτό σημαίνει ότι η δοκιμαστική, διετής, υπηρεσία να θεωρείται ότι εκκινεί από ώρα και από την ημερομηνία πρώτης πρόσληψης με τους προσωρινούς πίνακες, με αποτέλεσμα να καθυστερεί ο χρόνος μονιμοποίησης και να πλήττεται μια σειρά άλλων δικαιωμάτων, όπως το δικαίωμα μετατάξεων σε άλλους Δήμους, ή ακόμα σε κλάδο ίδιας η ανώτερης κατηγορίας. Μάλιστα, η συνδικαλιστική παράταξη έχει ζητήσει από το ΥΠΕΣ να δοθεί σχετική λύση αλλά ακόμη δεν υπάρχει απάντηση.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗΣ:

Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, αλλά και τα στοιχεία που έχει στο αρχείο της παράταξης , ο Γενικός Γραμματέας ΣΙΜΟΣ ΚΕΧΑΓΙΑΣ, πολύ πάνω από το 50% όσων διορίζονται με την 3Κ, βρίσκεται σε άλλο Δήμο στα τελικά αποτελέσματα, από αυτόν που είχε προσληφθεί, σύμφωνα με τους προσωρινούς πίνακες κατάταξης του ΑΣΕΠ.

Σύμφωνα με το ν.3584/2007 αρ.21 , παρ4 όσοι διορίζονται, ενώ είχαν προσληφθεί σύμφωνα με το προσωρινό πίνακα του ΑΣΕΠ, «Ο ΔΙΟΡΙΣΜΟΣ ΤΟΥΣ ΕΧΕΙ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΗ ΙΣΧΥ» από την πρώτη μέρα της πρόσληψής τους.

Αυτό προφανώς σημαίνει ότι αν κάποιος π.χ. προσλήφθηκε με τα προσωρινά αποτελέσματα στο Δήμο Περιστερίου και σύμφωνα με τα τελικά διορίζεται στο Δήμο Πειραιά , σύμφωνα με το νόμο «ο διορισμός του έχει ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΗ ισχύ» από την πρώτη μέρα πρόσληψής του στο Δήμο Περιστερίου.

Αυτό σημαίνει ότι η δοκιμαστική ,διετής, υπηρεσία δεν θα εκκινήσει από τώρα στο νέο Δήμο και θα διαρκέσει δύο χρόνια , αλλά έχει ήδη ξεκινήσει από τον Απρίλη του 2018 (πρόσληψη σύμφωνα με προσωρινούς πίνακες) και σε μερικούς μήνες θα μονιμοποιηθεί (Απρίλης 2020), και όχι στο τέλος του 2021.

Αυτό συμπαρασύρει , εάν συμβεί, μια σειρά από δικαιώματα , πέρα της ταχύτερης μονιμοποίησης, όπως ότι «γεννιέται» ταχύτερα, κατά σχεδόν δύο έτη, το δικαίωμα μετατάξεων σε άλλους Δήμους, η ακόμα σε κλάδο ίδιας η ανώτερης κατηγορίας.

Υπάρχουν αρκετά αλλά δικαιώματα τα οποία πλήττονται εάν δεν ισχύσει αυτή η διάταξη και οι Δήμοι δεν λάβουν υπ’ όψη το νόμο, και προβούν σε αυθαίρετες ερμηνείες , «θεωρώντας» αυτές τις περιπτώσεις συναδέλφων ως «νεοδιόριστων».

Το τελευταίο διάστημα φθάνουν καταγγελίες στην ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ για αυτό ακριβώς το ζήτημα.

Καλούμε τους Συναδέλφους να απευθύνονται στα γραφεία προσωπικού και να διεκδικήσουν τον ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΧΡΟΝΟ ΔΙΟΡΙΣΜΟΥ ΤΟΥΣ επικαλούμενοι το Νόμο.

Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ έχει ήδη θέσει το ζήτημα στο Υπουργείο Εσωτερικών το οποίο πρέπει να πάρει σαφή θέση, παρεμβαίνοντας με οποιαδήποτε τρόπο , για να λυθεί το θέμα, αφού αρκετά γραφεία προσωπικού δεν προβαίνουν σε κάτι αντίστοιχο.

Καλούμε επίσης όσους Συναδέλφους βρίσκονται μπροστά σε τέτοιου είδους πρόβλημα, κατά το διορισμό τούς, να απευθύνονται , αφού πρώτα έχουν προβεί σε όλες τις ,πιο πάνω απαραίτητες παρεμβάσεις, στην ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ.

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ, ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ, ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΠΡΟΥΠΗΡΕΣΙΑΣ, ΠΡΟΒΛΗΜΑ, 3Κ, PROTEINOMENA, ΑΛΛΟΣ ΔΗΜΟΣ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!